Bezlepkové Vánoční Kaštany


Nepečené Vánoční cukroví inspirované americkým receptem

Ingredience:
240 g burákového másla
70 g másla
140 g Namletých ovesných vloček
100 g moučkového cukru
Vanilkové aroma
Poleva:
Čokoláda
kokosový olej

Postup:
1) 240 g burákového másla smícháme se 70 g změklého másla a 1 lžičkou vanilkového aroma

2) Přidáme 120 g cukru a 120 g moučkou z ovesných vloček a mícháme dokud nám nevznikne jednolitá hmota plastelínové konzistence

3) Z hmoty formujeme jednotlivé kuličky, cca 20 g na kus. 

4) Kuličky dáme vychladit. Mezitím si rozpustíme čokoládu s 1 lžičkou kokosového tuku

5) Kuličky napícháváme na párátko a jednotlivě máčíme do čokolády. Namočené dáme vychladnout na pečící papír.

6) Dírky po párátkách zahladíme špachtlí

Tipy Triky:
burákové máslo můžeme kombinovat s různými suchými ingrediencemi jako jsou kousky sušenek či křupinky.
Burákové máslo by teoreticky šlo nahradit Mandlovým máslem.
V originální receptu bylo 240 g moučkového cukru. Jelikož si ale nepotrpíme na příliš sladké recetpy, tak jsme velkou část nahradili ovesnými vločkami
Originální recept naleznete zde:
https://www.youtube.com/watch?v=3EEVlrQrWs0&t=88s&ab_channel=PreppyKitchen

Komentáře