Bezlepkové Rebarborové Šátečky z Tvarohového těsta


Ingredience:
Těsto
250 g bezlepkové směsi Jizerka
250 g polotučného tvarohu (odtučněný také funguje)
250 g másla

Náplň
cca 300 g rebarbory
1 lžíce skořice
2-5 lžic cukru
1 lžíce kukuřičného škrobu

vejce na potření

Postup:
1) Tvaroh a máslo necháme ohřát na pokojovou teplotu.

2) 250 g bezlepkové směsi Jizerka, 250 g polotučného tvarohu a 250 g másla nakrájeného na kostky smícháme dohromady se špetkou soli a vypracujeme z něj hladké jednolité těsto, které dáme krátce do ledničky vychladnout (30 minut bude stačit).
3) Mezitím smícháme cca 300 g rebarbory nakrájené na menší kostičky s 1 lžící skořice, 2-5 lžícemi cukru krystal dle chuti a 1 lžící kukuřičného škrobu.
4) Troubu předehřejeme na 180°C.

5) Těsto vyjmeme z lednice, rozválíme na plát o šířce cca 0,5 cm. Plát nakrájíme na čtverce na které klademe přiměřené množství rebarbory. Plátky těsta poté přeložíme na půl do tvaru trojúhelníku. Okraje přimáčkneme vidličkou a tím nám vznikne typický vzhled šátečku.

6) Šátečky klademe na plech a potřeme rozmíchaným vajíčkem.

7) Pečeme cca 20 minut dozlatova a dáme vychladnout nejlépe na mřížku.
8) Před servírováním můžeme poprášit moučkovým cukrem.

Dobrou chuť!

Tipy Triky:
Pokud nechcete sladit tak doporučujeme buď použití sladidla, nebo jako my do těsta i do náplně vanilkový protein. Obsahuje sladidla a ještě vám vylepší výživové hodnoty. 

Komentáře

  1. To je tak super, že tu také někdo dělá bezlepkové verze. Jsem za to nesmírně šťastná. Mám na lepek alergii nebo intoleranci ve vyšší míře a když si čtu normální recepty, tak je mi smutno z toho, že nemůžu ochutnat. Tohle vypadá jako z magazínu :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat