Ingredience:
Těsto
250 g bezlepkové směsi Jizerka
250 g polotučného tvarohu (odtučněný také funguje)
250 g másla
Náplň
cca 300 g rebarbory
1 lžíce skořice
2-5 lžic cukru
1 lžíce kukuřičného škrobu
vejce na potření
Postup:
1) Tvaroh a máslo necháme ohřát na pokojovou teplotu.
2) 250 g bezlepkové směsi Jizerka, 250 g polotučného tvarohu a 250 g másla nakrájeného na kostky smícháme dohromady se špetkou soli a vypracujeme z něj hladké jednolité těsto, které dáme krátce do ledničky vychladnout (30 minut bude stačit).
3) Mezitím smícháme cca 300 g rebarbory nakrájené na menší kostičky s 1 lžící skořice, 2-5 lžícemi cukru krystal dle chuti a 1 lžící kukuřičného škrobu.
4) Troubu předehřejeme na 180°C.
5) Těsto vyjmeme z lednice, rozválíme na plát o šířce cca 0,5 cm. Plát nakrájíme na čtverce na které klademe přiměřené množství rebarbory. Plátky těsta poté přeložíme na půl do tvaru trojúhelníku. Okraje přimáčkneme vidličkou a tím nám vznikne typický vzhled šátečku.
6) Šátečky klademe na plech a potřeme rozmíchaným vajíčkem.
7) Pečeme cca 20 minut dozlatova a dáme vychladnout nejlépe na mřížku.
8) Před servírováním můžeme poprášit moučkovým cukrem.
Dobrou chuť!
Tipy Triky:
Pokud nechcete sladit tak doporučujeme buď použití sladidla, nebo jako my do těsta i do náplně vanilkový protein. Obsahuje sladidla a ještě vám vylepší výživové hodnoty.
To je tak super, že tu také někdo dělá bezlepkové verze. Jsem za to nesmírně šťastná. Mám na lepek alergii nebo intoleranci ve vyšší míře a když si čtu normální recepty, tak je mi smutno z toho, že nemůžu ochutnat. Tohle vypadá jako z magazínu :)
OdpovědětVymazat