Bezlepková Jablečná buchta na pekáč


Litá jablečná buchta připravená tak trochu na způsob štrúdlu.

Ingredience:
540 g jablek (očištěných, jadřinců zbavených)
2 lžíce skořice
1 lžičku citrónové kůry
2 lžíce hnědého cukru
na špičku nože muškátového oříšku
4 vejce
4 lžíce cukr moučka
300 ml oleje (slunečnicový, řepkový)
400 g bl. směsi Jizerka
100 g směsi lněných, chia semínek a psyllia (mletých)
2 odměrky vanilkového proteinu
1/2 lžičky jedlé sody
1 balení kypřícího prášku
2 lžíce rumu
200 ml mléka (polotučného
hrst vlašských ořechu (pomletých/polámaných)

Trouba předehřátá na 180°C, doba pečení cca 40 minut

Postup:
1) Jablka oloupeme a zbavíme jadřinců. V míse promícháme s 2 lžícemi skořice, 1 lžičkou citrónové kůry, 2 lžícemi hnědého cukru a na špičku nože muškátového oříšku a necháme strannou.
2) 4 vejce smícháme s 4 lžícemi moučkového cukru a mixujeme dokud nám nezačne vznikat pěna.
3) Za neustálého mixování přiléváme 300 ml oleje (slunečnicový, řepkový)

4) 400 g bl směsi Jizerka smícháme s 100 g směsi rozemletých semínek (lněné, chia + psyllium), 2 odměrkami vanilkového proteinu, 1/2 lžičky jedlé sody, 1 balením kypřícího prášku a špetkou soli.
5) Do směsi vajec a oleje přidáme 200 ml polotučného mléka a za neustálého míchání přisypáváme suché ingredience. Nakonec přidáme 2 lžíce rumu a mícháme dokud nám směs nevytvoří jednolitou hmotu.

6) Na velký, máslem vymazaný, bl. směsí vysypaný plech rozprostřeme vzniklé těsto. Těsto je hustší, nejlépe se rozetře za pomoci paletového nože.

7) Rozprostřené těsto posypeme nasekanými vlašskými ořechy. Na ořechy vysypeme jablka, které následně rukama vmáčkneme dodatečně do těsta.
8) Plech vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme cca 40 minut dozlatova
9) Po upečení necháme vychladnou a můžeme servírovat

Dobrou Chuť!


Tipy Triky:
Pokud nepoužíváte vanilkový protein, tak určitě zvyšte množství curku a to nejlépe na 10 lžic moučkového cukru.
Směs semínek je směs co si sami doma děláme, která se nám osvědčila jako výborný pomocník na "kypření" nebo jinak řečeno aby nám buchta vyběhla a nespadla. Je to směs mletých lněných semínek a chia semínek v poměru 2 pl. lžíce ku 1 pl lžíci, kterou si nameleme napřed do které ještě přidáme cca 1/2 lžičky psyllia na jednu "dávku".

Komentáře