Domácí Irish Cream - Baileys


Oblíbený, sladký, krémovitý alkoholický nápoj vyrobený po domácku z kvalitních ingrediencí pro tu správnou Vánoční náladu!

Ingredience:
250 ml Smetany ke Šlehání (32% tuku nejlépe)
250 g Slazeného Kondenzovaného mléka
400 ml Whisky (např. Jameson, ale čím kvalitnější tím lepší)
1 čajová lžička mandlového aroma (Amaretto likéru)
1 Espresso (30 ml kávy)
1 lžička vanilkového aroma
1 polévková lžíce čokoládového sirupu (návod v Tipy Triky)

Postup:
1) Do mixéru nalijeme 250 ml smetany ke šlehání. Přidáme 250 g slazeného kondenzovaného mléka,  400 ml Whisky (např Jameson), 2 lžičky mandlového aroma (či Amaretta), 1 Espresso (30 ml), 1 lžičku vanilkového aroma, 1 polévkovou lžíci čokoládového sirupu a promixujeme na nízkou rychlost dokud nám nevznikne jednotná tekutina.

2) Sléváme, nejlépe pomocí trychtýře do uzavíratelné láhve a chladíme. Celkem vyjde tato dávka na 1l láhev.

Podáváme vychlazené na ledu


Šťastné a veselé!

Tipy Triky:
Čokoládový sirup můžeme koupit v obchodě, ale když nám ho stačí taková trocha jako tady v tomto receptu, tak je jednodušší si ho udělat sám. Čokoládový sirup je jednoduchý. Stačí smíchat lžíci cukru, 2 lžíce vody, zahřát v malém kastrólku dokud se cukr nerozpustí, přidat lžíci kakaa a znovu krátce provařit, dokud se nám směs nespojí do sirupovité konzistence. My v tomto případě použili čokoládový Monin smíchaný s lžící Kakaa.
Pokud nemáte možnost udělat espresso, tak vám stačí rozpustná káva. Avšak to správné domácí espresso z kvalitní pražené kávy (koupené v menší pražírně jako je například Dos Mundos, Sklizeno apod.) je vždy mnohem lepší a plnější chutí než rozpustná káva.
Pokud v Praze hledáte kvalitní whisky, tak doporučujeme Marpek. Kousek od Kulaťáku. Prodávají kvalitní Irské Whisky i jiné světové destiláty.

Komentáře