Bezlepkoví Perníkoví Kokosoví Ježci


Kombinace dvou povodních receptů, medového perníku na strouhání a kokosových ježků.

Ingredience:
Perník:
125 ml mléka
100 g medu
250 g BL směsi Jizerka (zelená)
20 g Kakaa
2 lžíce perníkového koření (např. od Kotányi)
1/2 balíčku kypřícího prášku
na špičku nože jedlé sody
2 lžíce lněné mouky
1 lžíce psyllia
1 vejce
rum k namáčení

Poleva:
100 g čokolády na vaření
50 g másla
strouhaný kokos na obalení

Postup:
Medový perník:
1) 125 ml mléka zahřejeme a rozpustíme v něm 100 g medu. Necháme vychladnout.

2)  250 g bezlepkové směsi Jizerka smícháme s 20 g kakaa, 2 lžíce koření na medový perník od Kotányi, 1/2 balení kypřícího prášku, na špičku nože jedlé sody, 2 lžíce lněné mouky, 1 lžíci psyllia a vše důkladně promícháme.

3) V suchých ingrediencích uděláme důlek. Do důlku nalijeme mléko s medem. Do mléka přidáme jedno vejce a v mléku ho rozmícháme. Poté suché ingredience smícháme s mokrými a vypracujeme jednolité těsto.

4) Troubu předehřejeme na 180 °C.

5) Těsto vyválíme do silné placky o výšce cca 3 cm. Těsto přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 40 minut.

6) Po upečení necháme vychladnout. a nakrájíme na kostky dle libosti. Kostky následně máčíme v rumu a necháme strannou nasát.

Poleva:
7) Na vodní lázni rozpustíme 100 g čokolády na vaření s 50 g másla.

8) Strouhaný kokos nasypeme do misky nebo hlubokého talíře.

9) Jednotlivé kostky máčíme v rozpuštěné čokoládě (můžeme víckrát, jen je třeba aby před dalším máčením v lednici ztuhly) a následně obalujeme v kokosu.

10) Kostky dáme ztuhnout do ledničky či do chladu.

Dobrou chuť!

Tipy Triky:
Původní recept na kokosové kostky je používá jiné těsto než perníkové, ale toto se nám osvědčilo jako nejlepší.

Komentáře