Bezlepková Bábovka - Carrot Cake


Carrot Cake v bábovkové formě

Ingredience:
4 vejce
100 g cukr krystal
200 ml oleje
250 g Na jemno nastrouhané mrkve
100 g Bezlepkové směsi Jizerka
30 g Lněné mouky
100 g mletých Vlašských ořechů
80 g mletých Lískových ořechů (případně mandlí)
2 Polévkové lžíce Psillia
1 balení kypřícího prášku
1 odměrka vanilkového proteinu
Polévkovou lžíci Skořice
Na špičku nože muškátového oříšku
Na špičku nože Nového koření
Špetka Kardamonu
200 ml mléka (dle hustoty těsta na zředění)
1 Lžíce rumu

Postup:
1) Ze 4 vajec oddělíme žloutky od bílků. Bílky dáme strannou. Žloutky vyšleháme se 100 g cukr krystal do pěny. Za stálého míchání postupně přiléváme 200 ml Oleje.

2) 100 g Bezlepkové směsi Jizerka smícháme se 30 g lněné mouky, 100 g mletých vlašských ořechů, 80 g mletých lískových ořechů, 2 lžícemi Psillia, 1 odměrkou vanilkového proteinu, 1 balením kypřícího prášku do pečiva, 1 PL skořice, na špičku nože muškátového oříšku, na špičku nože nože nového koření, špetku Kardamonu a důkladně promícháme.

3) Za neustálého míchání přidáváme promíchané suché ingredience do vyšlehané pěny s olejem. Pokud nám těsto připadá příliš husté tak přidáme trochu mléka.

4) Jakmile je vše důkladně promíchané přidáme 250 g na jemno nastrouhané mrkve a lžíci rumu. Mícháme dokud nám nevznikne jednolité těsto.
5) Troubu předehřejeme na 180 °C

6) Ze 4 bílku si s trochu citrónové šťávy vyšleháme tuhý sníh. Překládáním vmícháme do těsta a mícháme dokud opět nemáme jednolitou směs.


7) Formu vymažeme a vysypeme bl moukou (silikonovou není třeba). Těsto nalijeme do formy, položíme nejlépe na plech pro lepší manipulaci a vložíme do trouby.


8) Bábovku pečeme cca 40-60 minut dle trouby. Jakmile ztmavne, ale není ještě připálená, tak je bábovka hotová. Je jí třeba péct déle a zkoušení špejlí není vždy úplně spolehlivé s tímto těstem.

Dobrou chuť!

Tipy triky: 
Jako vždy, lněnou mouku jsme si udělali sami dome a našem mlýnku na kávu, již nyní je to neodmyslitelná věc od pečení, jelikož lněná mouka výborně nahrazuje lepek.
Koření se nebojte trochu přidat, je na vás jak moc kořeněnou chcete bábovku mít, mi zvolili jen lehký nádech.

Komentáře