Bezlepkové Cuketové Muffiny se Slaninou


Slané pečivo, výborné jako příloha k masu a zelenině, či přímo samotné jako vydatná svačina.

Ingredience:
400 g Cukety
400 g Polotvrdého sýra (Ementál, Eidam...)
400 g Slaniny v celku
20 g Psyllium
50 g Lněné mouky
200 g Bezlepkové směsi (Nature's Promise)
100 g Kukuřičkné mouky
100 ml vlažné vody
4 vejce (M)
1 balení Kypřícího prášku
1/2 lžíčky jedlé sody
Cca 1-2 lžíce soli (dle chuti)
Pepř
Špetka Rozmarýnu
1 Lžička sladké papriky
1 Lžička tymiánu

Postup:
1) Do větší mísy nahrubo nastrouháme 400 g cukety a 400 g Polotvrdého sýra.

2) 400 g Slaniny Nakrájíme na střední až menší kostičky a smícháme se sýrem a cuketou.

3) Přidáme 4 celá vejce a řádně promícháme.

4) V další misce smícháme 20 g Psyllia, 50 g lněné mouky, 200 g Bezlepkové směsi, 100 g Kukuřičné mouky, 1 balení kypřícího prášku, 1/2 lžičky jedlé sody a 1-2 polévkové lžíce soli.

5) Promíchané suché ingredience přisypeme k nastrouhaným, přilijeme 100 ml vlažné vody a řádně promícháme.

6) Okořeníme Pepřem dle chuti, špetkou rozmarýnu, 1 Lžičkou sladké papriky, 1 lžičkou tymiánu a ještě jednou důkladně promícháme.

7) Troubu předehřejeme na 180 °C

8) Do formy na muffiny dávkujeme, nejlépe za pomoci zmrzlinové naběračky, jednotlivé porce muffinu a pečeme cca 30 minut nebo dozlatova.

9) Hotové vyndáme nejlépe na mřížku aby zchladly, případně můžeme servírovat ještě teplé


Dobrou Chuť!

Komentáře