Bezlepkový makový Beránek


Maková varianta tradičního Velikonočního Beránka s mascarpone.


Ingredience:
150 g Bezlepkové směsi (Albert)
100 g Kukuřičné mouky
200 g mletého máku
2 lžičky kypřícího prášku
1 lžička jedlé sody
hrst nasekaných vlašských ořechů
4 vejce
1 lžička citrónové šťávy
130 g cukru
250 g Mascarpone
50 g másla
2 lžíce oleje
50 ml rumu

Postup:
1) Troubu předehřejeme na 180 °C, vymažeme a vysypeme obě části formy na beránka.

2) 150 g bezlepkové směsi, 100 g kukuřičné mouky, 200 g mletého máku, 2 lžičky kypřícího prášku, 1 lžičku jedlé sody, špetku soli a nasekané vlašské ořechy smícháme v míse.

3) Ze 4 vajec oddělíme žloutky od bílků a bílky dáme strannou.

4) 4 žloutky vyšleháme společně se 130 g cukru do pěny.

5) 4 bílky vyšleháme s trochou citrónové šťávy do tuhého sněhu.

6) Do žloutkové pěny přidáme 50 g másla a 250 g mascarpone (obojí při pokojové teplotě) a vyšleháme.

6) Za stálého míchání postupně přidáváme sypké ingredience. Nakonec přidáme 2 lžíce oleje a 50 ml rumu a opět promícháme.

7) Těsto přendáme do formy, přiklopíme a pečeme 40 minut, poté opatrně sundáme vrchní část formy a pomocí kuchyňské špejle vyzkoušíme, zda už je hotový.

8) Upečeného beránka vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.

9) Po vychladnutí beránka pocukrujeme moučkovým cukrem a zdobíme dle libosti.

Dobrou chuť

Tipy Triky:
Pokud nemáte mascarpone, tak jej můžete nahradit máslem či jiným tukem.



Komentáře