Makovo-švestkové cookies, výborné jako zákusek i na cesty.
Ingredience:
250 g sušených švestek
300 g bezlepkových ovesných vloček
200 g mletého máku
2 odměrky vanilkového proteinu
1 odměrka sójového proteinu
2 hřebíčky
špetka skořice
1 balení kypřícího prášku
1/2 lžičky jedlé sody
špetka soli
100 g másla
100 g kokosového tuku
rum (rumové aroma)
povidla
Postup:
1) 250 g sušených švestek nakrájíme na malé kousky a dáme do mističky. Zalijeme po okraj rumem a necháme nabobtnat.
2) 300 g bezlepkových ovesných vloček rozsekáme v robotu na velmi jemno.
3) Přidáme 200 g mletého máku, 2 odměrky vanilkového proteinu, 1 odměrku sójového proteinu, špetku skořice, 1 balení kypřícího prášku, 1/2 lžičky jedlé sody a špetku soli.
4) 3 vejce rozšleháme nejlépe v robotu.
5) 100 g másla a 100 g kokosového rozpustíme a smícháme. Přidáme do rozmíchaných vajec. Přidáme 3 lžíce medu a mícháme dokud se nám směs nespojí. (nevadí když zbude pár hrudek, těm se vyhnete, když vejce i vše ostatní bude při pokojové teplotě).
6) Nejlépe za pomoci mlýnku na kávu rozemeleme 2 hřebíčky a přidáme do rozpuštěného másla s vejci.
7) Do tekutých ingrediencí přisypeme suché a mícháme, dokud se nám směs nespojí. Pokud je směs příliš tuhá, můžeme použít rum z bobtnajících švestek.
8) Nakonec přidáme scezené nakrájené švestky a řádně promícháme.
9) Troubu si předehřejeme na 180 °C.
10) Jednotlivé cookies porcujeme nejlépe za pomoci naběračky na zmrzlinu a do každého kopečku uděláme důlek a do důlku plníme povidla.
11) Pečeme cca 15 minut "dozlatova".
Dobrou Chuť!
Tipy Triky:
Kokosový tuk není úplně nutný, lze ho nahradit máslem.
Odměrky proteinu také nejsou povinné. Jen vanilkový protein v sobě má sladidlo, takže cookies současně osladí. Pokud ho vynecháte, musíte přidat i cukr/med, případně jiné sladidlo.
Rum můžeme nahradit rumovým aroma a vodou.
250 g sušených švestek
300 g bezlepkových ovesných vloček
200 g mletého máku
2 odměrky vanilkového proteinu
1 odměrka sójového proteinu
2 hřebíčky
špetka skořice
1 balení kypřícího prášku
1/2 lžičky jedlé sody
špetka soli
3 vejce
3 lžíce medu100 g másla
100 g kokosového tuku
rum (rumové aroma)
povidla
Postup:
1) 250 g sušených švestek nakrájíme na malé kousky a dáme do mističky. Zalijeme po okraj rumem a necháme nabobtnat.
2) 300 g bezlepkových ovesných vloček rozsekáme v robotu na velmi jemno.
3) Přidáme 200 g mletého máku, 2 odměrky vanilkového proteinu, 1 odměrku sójového proteinu, špetku skořice, 1 balení kypřícího prášku, 1/2 lžičky jedlé sody a špetku soli.
4) 3 vejce rozšleháme nejlépe v robotu.
5) 100 g másla a 100 g kokosového rozpustíme a smícháme. Přidáme do rozmíchaných vajec. Přidáme 3 lžíce medu a mícháme dokud se nám směs nespojí. (nevadí když zbude pár hrudek, těm se vyhnete, když vejce i vše ostatní bude při pokojové teplotě).
6) Nejlépe za pomoci mlýnku na kávu rozemeleme 2 hřebíčky a přidáme do rozpuštěného másla s vejci.
7) Do tekutých ingrediencí přisypeme suché a mícháme, dokud se nám směs nespojí. Pokud je směs příliš tuhá, můžeme použít rum z bobtnajících švestek.
8) Nakonec přidáme scezené nakrájené švestky a řádně promícháme.
9) Troubu si předehřejeme na 180 °C.
10) Jednotlivé cookies porcujeme nejlépe za pomoci naběračky na zmrzlinu a do každého kopečku uděláme důlek a do důlku plníme povidla.
11) Pečeme cca 15 minut "dozlatova".
Dobrou Chuť!
Tipy Triky:
Kokosový tuk není úplně nutný, lze ho nahradit máslem.
Odměrky proteinu také nejsou povinné. Jen vanilkový protein v sobě má sladidlo, takže cookies současně osladí. Pokud ho vynecháte, musíte přidat i cukr/med, případně jiné sladidlo.
Rum můžeme nahradit rumovým aroma a vodou.
Komentáře
Okomentovat