Bezlepkové Pekanové Čajové Sušenky


Ořechové čajové sušenky, ideální jen tak, či jako vánoční cukroví.

Ingredience:
100 g pekanových ořechů
210 g bezlepkové mouky (Jizerka zelená či jiné)
180 g másla
70 g cukr moučka
1 vejce
vše při pokojové teplotě!
špetka kardamonu

čokoláda na namáčení (cca 100-200 g)

Postup:
1) 100 g pekanových ořechů rozsekáme (rozemeleme) na jemnou mouku a na pánvi lehce opražíme, abychom uvolnili aroma. Necháme vychladnout.

2) 180 g másla při pokojové teplotě utřeme se 70 g cukru moučky do pěny.

3) Přidáme 1 vejce a těsto propracujeme.

4) Přidáme 210 g bezlepkové mouky (Jizerka zelená) společně se 100 g vychladlých pekanových ořechů, špetkou kardamonu, špetku soli a vypracujeme jednolité těsto.

5) Těsto dáme vychladit minimálně na 30 minut do lednice, tak aby nám ztuhnulo.

6) Troubu si mezitím předehřejeme na 180°C.

7) Nejlépe za pomoci mlýnku s nástavcem na stříkané pečivo tvarujeme jednotlivé tyčky, či esíčka, či jiné tvary dle libosti. Pokud nemáte takový mlýnek ani nástavec nemáte, lze to i zdobícím sáčkem s nástavcem na čajové pečivo, ale je to fyzicky relativně náročné.

8) Pečeme v předehřáté troubě dozlatova, přibližně 10-15 minut (dle trouby).

9) Po upečení vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a následně máčíme v čokoládě, kterou jsme si rozpustili na vodní lázni a odkládáme na mřížku na odkapání a ztuhnutí (pod mřížku můžeme dát alobal ze kterého lze přebytečnou čokoládu nejlépe sundat).

Dobrou Chuť!

Tipy Triky:
Těsto je opravdu třeba mít řádně vychlazené. My ozkoušeli několik dávek za různých teplot a až ta nejvíce vychlazená dopadla nejlépe. Proto je také nejlepší mlýnek s nástavcem na toto pečivo. Plnící sáček se nám při některých pokusech málem roztrhl.

Komentáře