Nízko-sacharidový chléb. Rychlý a jednoduchý, ideální pro každodenní použití.
Ingredience:
150 g tučného jogurtu
4 vejce M
80 g zlatého lněného semínka
20 g psyllia
50 g směsi semínek a ořechů (dýňová, slunečnicova, pekany, vlašské, atd.)
5 g prášku do pečiva
3-5 g soli
Trouba předehřátá na 160 °C
Postup:
1) 80 g zlatého lněného semínka rozemeleme za pomoci kávového mlýnku na jemno. V misce smícháme s 20 g Psyllia, 50 g směsi semínek a ořechů (my namíchali 15 g slunečnicových, 20 g dýňových a 15 g vlašských, vše lehce podrcené v hmoždíři). Přidáme 5 g prášku do pečiva a cca 3-5 g soli.
2) 150 g tučného jogurtu (třeba choceňský) smícháme se 4mi vejci.
3) Přidáme suchou směs a vymícháme do těsta. Necháme cca 5 minut odpočinout.
4) Do vymazané, bl moukou vysypané hranaté formy na chléb těsto vylijeme a v troubě předehřáté na 160 °C pečeme cca 55 minut. Silikonová je však na tento chléb nejlepší
5) Hotový chléb vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.
Dobrou Chuť!
Výživové Hodnoty:
Celkem.......1279 kcal (10 plátků)
Tipy Triky:
Tip jsme dostali od kolegy, který originál našel na tomto webu:
https://paleosnadno.cz/recept/jogurtove-pecivo/
V originálu se píší, že z těsta dělají bochníky. Je to nejspíš možné, my po zkušenostech raději použili formu.
I přes netradiční ingredience je chléb krásně kyprý a vláčný. S oříškovým nádechem (dle oříšku, které použijete) je ideální svačinkou
Pokud nemáte zlaté lněné semínko, lze ho nahradit i běžným tmavým. Výživové hodnoty jsou prakticky stejné.
150 g tučného jogurtu
4 vejce M
80 g zlatého lněného semínka
20 g psyllia
50 g směsi semínek a ořechů (dýňová, slunečnicova, pekany, vlašské, atd.)
5 g prášku do pečiva
3-5 g soli
Trouba předehřátá na 160 °C
Postup:
1) 80 g zlatého lněného semínka rozemeleme za pomoci kávového mlýnku na jemno. V misce smícháme s 20 g Psyllia, 50 g směsi semínek a ořechů (my namíchali 15 g slunečnicových, 20 g dýňových a 15 g vlašských, vše lehce podrcené v hmoždíři). Přidáme 5 g prášku do pečiva a cca 3-5 g soli.
2) 150 g tučného jogurtu (třeba choceňský) smícháme se 4mi vejci.
3) Přidáme suchou směs a vymícháme do těsta. Necháme cca 5 minut odpočinout.
4) Do vymazané, bl moukou vysypané hranaté formy na chléb těsto vylijeme a v troubě předehřáté na 160 °C pečeme cca 55 minut. Silikonová je však na tento chléb nejlepší
5) Hotový chléb vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.
Dobrou Chuť!
Výživové Hodnoty:
Bílkoviny | 60 g |
Sacharidy | 35 g |
Tuky | 93 g |
Vláknina | 25 g |
Tipy Triky:
Tip jsme dostali od kolegy, který originál našel na tomto webu:
https://paleosnadno.cz/recept/jogurtove-pecivo/
I přes netradiční ingredience je chléb krásně kyprý a vláčný. S oříškovým nádechem (dle oříšku, které použijete) je ideální svačinkou
Pokud nemáte zlaté lněné semínko, lze ho nahradit i běžným tmavým. Výživové hodnoty jsou prakticky stejné.
Komentáře
Okomentovat