Duhové Cheesecake řezy - Nepečené


Netradiční nepečené Pride-ové  pojetí cheesecaku.

Ingredience:
Podklad
100 g Bl. Ovesných Vloček
100 g oříšků (mix kešu a mandlí)
100 g švestek/rozinek
1 odměrka proteinového prášku (vanilka)
1 lžíce arašídového másla
(trocha vody z namočeného ovoce)

Náplň
6 x 250 g Mascarpone (1500)
250 ml šlehačky
2 lžíce vanilkového cukru
2 balení želatinového ztužovače krému (na 1000 g)
Rumové aroma
Limetka
Punčové Aroma
Barvivo - barvy duhy (červená, oranžová, žlutá, zelená, modrá, fialová)

Hranaté forma na chléb o rozměrech cca 25 x 7 x 8 cm

Postup:
Podklad
1) 100 g sušeného ovoce - mix rozinek a švestek - ponoříme do vody a necháme nasát vodu.

2) 100 g oříšků částečně rozsekáme v robotu. Přidáme 100 g bezlepkových ovesných vloček a rozsekáme na velmi jemno.

3) Do směsi přidáme 1 odměrku proteinového prášku s vanilkovou příchutí, jednu vrchovatou lžíci arašídového másla a nabobtnalé, slité ovoce (vodu si dáme strannou).
4) Rozmixujeme a vytvoříme tak jednolité těsto. Pokud se nám těsto nechce vytvořit, tak přidáme trochu vody ze slitého ovoce.

5) Hotové těsto si dáme strannou.
Náplň
6) 1500 g mascarpone smícháme s 2 lžícemi vanilkového cukru. Mixujeme dokud se nám směs nespojí.
7) 250 g smetany ke šlehání vyšleháme do pevné šlehačky a vmícháme do mascarpone dokud s nám nespojí.

8) Hranatou formu na pečení chlebu vyložíme alobalem. Nejlépe na dvě části, podélně a poté příčně, aby se nám finální cheesecake lépe vyndával.

9) 2 balení želatiny si dáme nabobtnat a dle návodu připravíme. Nezapomeneme temperovat krém. Přidáme do krému a důkladně promixujeme.

10) Nyní nastává komplikovaná část vrstvení. Počítejte, že forma je vespod užší než na vrchu, takže je třeba použít lehce méně náplně než na konec. My jsme si vypočítali, že optimální množství je 290 na 6 vrstev, takže počítejte, že první vrstva by měla mít cca 260-270 g.

11) Odměříme první vrstvu, přidáme červené barvivo (můžeme kapku žlutého pro vyzdvihnutí červené) a kapku punčového aroma. Důkladně promícháme dokud není barva rovnoměrná.

12) Do formy opatrně navrstvíme první vrstvu a následně vložíme do mrazáku, aby nám rychleji ztuhla.

13) Mezitím si připravím vrstvu oranžovou, opět s punčovým aroma.

14) Předchozí vrstvu vyjmeme z mrazáku (stačí opravdu jen 2 minuty) a vrstvíme oranžovou.

15) Postupy opakujeme se všemi dalšími barvami s tím že do zelené a žluté přidáme šťávu a kůru z půlky limetky a do modré a fialové kapku rumového aroma.

16) Krém je lepší mít na pokojové teplotě. Je ho hodně a musíte dělat hodně vrstev, takže je možné, že když nebudete pracovat dost rychle, tak vám buď začne tuhnout želatina, nebo se vám začne oddělovat tuk v krému, proto pracujte rychle, nejlépe ve dvou.

17) Jakmile nám finální vrstva lehce ztuhla, tak si připravíme podklad z předem vytvořeného "těsta".

18) Na proužku pečícího papíru si z těsta vytvarujeme obdélník přibližně stejně velký, jako vrchní část formy. Válečkem těsto srovnáme, poměříme oproti formě a zarovnáme nožem.
19) Pokud se nám zdá, že těsto příliš nelepí, tak ho namažeme lehce marmeládu a přiložíme na poslední vrstvu. Formu obrátíme a dáme vychladit minimálně na hodinu, nejlépe přes noc.

20) Jakmile je cheesecake vychlazený, tak odejmeme formu a opatrně odstraníme vrstvy alobalu.
21) Dokonat můžeme barevnými kuličkami, či pokud ho nemusíte nikam transportovat, tak doporučujeme ještě ozdobit šlehačkou a až posléze barevnými kuličkami.


Happy Pride!

Tipy Triky:
recept jsme samozřejmě okoukali z internetového zdroje, respektive jen se inspirovali mixem na krém. Každopádně po této zkušenosti víme, že český tvaroh je stále skvělým doplněním Mascarpone. Takže pokud máte tvaroh, který má krémovitou strukturu, tak se nebojte půlku mascarpone nahradit zlatým dobrým českým tvarohem. Mascarpone dokáže přeci jen být velmi těžké a hutné (tučné).
Barvy červenou, oranžovou a žlutou je dobrý mezi sebou vždy lehce kombinovat. Vzájemně se podporují a vyzdvihují. Jen opatrně s množstvím. Často méně je více a vždy můžete barvy přidat, ale ne ubrat.

Komentáře