Bezlepkový Rebarborový Palačinkový Dort


Svěží lehký letní nepečený dort.

Ingredience:
Palačinky
2 hrnky mléka
1 vejce
1 hrnek bl mouky Jizerka
špetka soli

Náplň
500 g rebarbory
2 větší jablka
50 g kukuřičného škrobu
3 lžíce medu (případně sladidlo de chuti)
1 lžíce skořice
1 lžičku kardamonu

Krém
250 g odtučněného tvaroh
125 g másla
1 lžíci vanilkového cukru

Postup:
1) Palačinky připravíme dle běžného postupu. Případné detaily naleznete zde.

2) Rebarboru oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na menší kousky. Vložíme do rendlíku a přilijeme 3/4 hrnku vody a 2 lžíce medu. Povaříme cca 10-15 minut aby se jablka rozvařila ale rebarbora zůstala částečně pohromadě.
3) Jakmile máme dovařeno, rozmícháme 50 g kukuřičného škrobu s 1/4 hrnku vody a vlijeme do uvařené směsi jablek a rebarbory. Ještě chvíli mícháme na plotně, aby se nám vše spojilo.

4) Kompletujeme v dortové formě o průměru cca 22 cm (dle velikosti palačinek) se dnem vyloženým pečícím papírem a bočními stěnami vyloženými potravinářskou fólií.
5) Postupně vrstvíme palačinku, dávku náplně. Vrstvíme dokud nezakončíme poslední palačinkou.

6) Krém si připravíme smícháním 250 g odtučněného tvarohu spolu s 125 g másla a 1 lžicí vanilkového cukru. Tvaroh by měl být při pokojové teplotě, máslo může být rozpuštěné.

7) Krém naneseme na vrch dortu a necháme v lednici minimálně 30 minut vychadit

8) Obruč z formy sundáme bez potravinářské fólie a až poté odstraníme i potravinářskou fólii. Můžeme ještě ozdobit posypáním skořicí.

Dobrou Chuť!

Tipy Triky:
My na palačinkový základ použili proteinové palačinky. Postup je stejný jako u běžných palačinek. Místo polotučného mléka použijeme odtučněné, přidáme 1 vejce a polovinu až 3/4 množství mouky nahradíme proteinovým práškem. My použili vanilkový protein a Sotein Natural. Palačinky je lepší dělat déle a na menší teplotu. Méně se poté trhají. Případně lze použít i mouku vyrobenou z rozemletých ovesných vloček. Je třeba ještě nějaká pojící hmota, jako třeba banán, ale tuto variantu jsme ještě nezkoušeli

Komentáře