Základní těsto na křupavé Vafle
Ingredience:
1 Hrnek Bezlepkové směsi Jizerka
1 lžíce Cukru krupice
1 a 1/4 hrnku mléka
1 vejce
3 lžíce oleje/másla/tuku
1 lžička kypřícího prášku
Na špičku nože Jedlé sody
Špetka soli
Postup:
Nejdříve smícháme suché ingredience (Jizerku, cukr, kypřící prášek, jedlou sodu a sůl).
V další nádobě smícháme mokré ingredience (mléko, vejce, olej).
Do suchých ingrediencí přilijeme mokré a mícháme dokud nám nevznikne jednolité těsto.
Necháme cca 2 minuty stát, než se nám rozehřeje vaflovač.
Pečeme ve vaflovači dozlatova.
Dobrou chuť!
Tipy Triky:
Tento recept má být opravdu jen základ a hlavně jednoduchý a rychlý. Na snídaní se nikomu nechce čekat hodinu. Proto také volba hrnkového odměřování. Je to rychlejší než tahat váhu.
Ještě si pro Vás jako další chystáme různé variace a nápady jak případně tento recept osvěžit. Na tom ale zatím jen pracujeme.!
1 Hrnek Bezlepkové směsi Jizerka
1 lžíce Cukru krupice
1 a 1/4 hrnku mléka
1 vejce
3 lžíce oleje/másla/tuku
1 lžička kypřícího prášku
Na špičku nože Jedlé sody
Špetka soli
Postup:
Nejdříve smícháme suché ingredience (Jizerku, cukr, kypřící prášek, jedlou sodu a sůl).
V další nádobě smícháme mokré ingredience (mléko, vejce, olej).
Do suchých ingrediencí přilijeme mokré a mícháme dokud nám nevznikne jednolité těsto.
Necháme cca 2 minuty stát, než se nám rozehřeje vaflovač.
Pečeme ve vaflovači dozlatova.
Dobrou chuť!
Tipy Triky:
Tento recept má být opravdu jen základ a hlavně jednoduchý a rychlý. Na snídaní se nikomu nechce čekat hodinu. Proto také volba hrnkového odměřování. Je to rychlejší než tahat váhu.
Ještě si pro Vás jako další chystáme různé variace a nápady jak případně tento recept osvěžit. Na tom ale zatím jen pracujeme.!
Komentáře
Okomentovat