Raw inspirované, ale ne tak úplně raw, Vánoční rolády. Zdravější a výživnější varianta Vánočního cukroví.
Ingredience:
40 g mandlí
140 g lískových ořechů
100 g kešu
100 g sušených švestek
80 g rozinek
50 g kakaa
2 lžíce kokosového oleje
2 lžíce likéru Amaretto
Postup:
1) 80 g rozinek a 100 g sušených švestek namočíme do vody na cca 2 hodiny.
2) 40 g mandlí, 140 g lískových ořechů a 100 g kešu rozsekáme v robotu na jemno.
3) Rozpálíme velkou pánev a bez použití oleje opražíme nasekané ořechy, lehce do hněda, abychom rozvinuli jejich aroma. Necháme vychladnout a opět přendáme do robota.
4) Přidáme 50 g kakaa, 2 lžíce kokosového oleje a 2 lžíce likéru Amaretto, Scezené švestky a rozinky a sekáme dokud se nám nezačne tvořit lepivé těsto.
5) Hmotu vyklopíme na dostatečně velkou potravinářskou fólii.
6) Přeložíme stejně velkým plátem a vyválíme cca 4 mm silný, přibližně hranatý plát.
7) Na hmotu naneseme krém dle preferencí, my zvolili máslovo-pudinkový vanilkový. Recept naleznete zde.
8) Za pomoci potravinové fólie a trochu šikovnosti postupně zarolujeme roládu podél delší hrany plátu.
9) Roládu krájíme na plátky široké dle vlastních preferencí a servírujeme vychlazené.
Šťastné a veselé Vánoce!
Tipy Triky:
Volba ořechů je na Vás, nám se tato kombinace osvědčila jako nejlepší na tento tip těsta.
Rozinky i švestky lze nahradit podobným sušeným ovocem, jako například datle, brusinky a podobně.
Pokud jste na sladší, tak místo rozinek a švestek můžete zvolit datle. Jsou sladší a současně Vám budou držet roládu stejně dobře pohromadě jako rozinky a švestky. Připadně si přidejte cukr či sladidlo do krému.
40 g mandlí
140 g lískových ořechů
100 g kešu
100 g sušených švestek
80 g rozinek
50 g kakaa
2 lžíce kokosového oleje
2 lžíce likéru Amaretto
Postup:
1) 80 g rozinek a 100 g sušených švestek namočíme do vody na cca 2 hodiny.
2) 40 g mandlí, 140 g lískových ořechů a 100 g kešu rozsekáme v robotu na jemno.
3) Rozpálíme velkou pánev a bez použití oleje opražíme nasekané ořechy, lehce do hněda, abychom rozvinuli jejich aroma. Necháme vychladnout a opět přendáme do robota.
4) Přidáme 50 g kakaa, 2 lžíce kokosového oleje a 2 lžíce likéru Amaretto, Scezené švestky a rozinky a sekáme dokud se nám nezačne tvořit lepivé těsto.
5) Hmotu vyklopíme na dostatečně velkou potravinářskou fólii.
6) Přeložíme stejně velkým plátem a vyválíme cca 4 mm silný, přibližně hranatý plát.
7) Na hmotu naneseme krém dle preferencí, my zvolili máslovo-pudinkový vanilkový. Recept naleznete zde.
8) Za pomoci potravinové fólie a trochu šikovnosti postupně zarolujeme roládu podél delší hrany plátu.
9) Roládu krájíme na plátky široké dle vlastních preferencí a servírujeme vychlazené.
Šťastné a veselé Vánoce!
Tipy Triky:
Volba ořechů je na Vás, nám se tato kombinace osvědčila jako nejlepší na tento tip těsta.
Rozinky i švestky lze nahradit podobným sušeným ovocem, jako například datle, brusinky a podobně.
Pokud jste na sladší, tak místo rozinek a švestek můžete zvolit datle. Jsou sladší a současně Vám budou držet roládu stejně dobře pohromadě jako rozinky a švestky. Připadně si přidejte cukr či sladidlo do krému.
Komentáře
Okomentovat