Kokosové Ořechy

Raw inspirované Vánoční cukroví plné ořechů s máslovým krémem.

Ingredience:
80 g kokos
70 g mandle
50 g rozinky
2-3 lžičky cukru moučka
1 větší lžíce kokosového tuku
trocha rumu
kakao a kokos na ozdobu

Náplň:
1 vanilkový pudink
400 ml mléka
250 g másla
2 lžičky cukru moučka

Postup:
Ořechy:
1) 50 g rozinek zalijeme rumem s trochou vody a necháme nabobtnat (čím déle tím lépe, nejméně ale 2 hodiny; vodu si po scezení dejte, stranou. Bude se hodit v jednom z dalších kroků).

2) Nejlépe za pomoci robota rozsekáme 80 g kokosu s 70 g mandlí. Kokos i mandle můžeme následně na pánvičce opražit, aby se jejích aroma ještě více rozvinulo.
3) Opět v robotu do ořechů přidáme scezené rozinky, 1 vrchovatou lžíci kokosového tuku, 2-3 lžičky cukru moučka a mixujeme dokud se nám směs nespojí. Pokud se nám směs zdá příliš drobivé, tak přidejte trochu zbylého rumu s vodou scezené z rozinek.
4) Za pomoci formičky na vánoční oříšky vytvoříme vtlačováním do formiček těsta jednotlivé oříšky. Je čistě na Vás zda chcete mít více prostoru pro krém či více "těsta". Polo-oříšky dáme nejlépe na 30 minut do lednice ztuhnout.

Krém:
5) Na plnění si připravíme jednoduchý máslový krém. A to sice z 1 balení vanilkového pudinku, 400 ml mléka (méně než v návodu), ze kterého uvaříme pudink dle běžného postupu.

6) Jakmile nám pudink vychladne, tak si připravíme máslový základ. 250 g másla při pokojové teplotě začneme šlehat, přidáme moučkový cukr dle chuti, pro nás je ideál na toto množství dvě čajové lžičky. Jakmile je řádně rozmíchané začneme po lžících/částech přidávat a vmíchávat pudink. Mícháme na vysokou rychlost dokud nám nevznikne hladký, jednolitý krém.
7) Připraveným krémem naplníme jeden ořech a přiložíme druhým.
8)Dodatečně můžeme ještě vyválet v kokosu nebo kakau pro zajímavější.

Šťastné a Veselé!

Tipy Triky:
Pokud chcete extra kokosový požitek, tak namísto vanilkového pudinku použije na krém kokosový. Případně vanilkový pudink v kokosovém mléce tvoří dokonalou kombinaci pro tento recept.

Komentáře