Základní máslový krém pro univerzální využití v mnoha dezertech.
Ingredience:
400 ml mléka
1 pudink (příchuť dle krému)
250 g másla
1-2 lžíce cukr moučka
Postup:
1) Připravíme si pudink z 400 ml mléka a 1 balení pudinku s příchutí dle vlastních preferencí, dle návodu. Hotový pudinky přikryjeme potravinářskou fólií a dáme vychladnout.
2) 250 g másla při pokojové teplotě šleháme v robotu společně s 2 lžícemi moučkového cukru do pěny.
3) Po částech přidáváme pudink při pokojové teplotě. Mícháme dokud se nám nespojí a nevznikne krém.
4) Dosladíme či dochutíme dle preferencí.
5) Krém má univerzální využití do náplní či přímo jako zdobení dortů.
Tipy triky:
Pudink lze udělat i z čistě jemného kukuřičného škrobu, ale to se nám zatím nepovedlo zdokonalit.
Doslechli jsme se také, že v jedné variantě se dává pouze 250 ml mléka na celý pudink. To jsme ale neozkoušeli a nevíme jak moc je to správné a jak krém poté bude vypadat.
400 ml mléka
1 pudink (příchuť dle krému)
250 g másla
1-2 lžíce cukr moučka
Postup:
1) Připravíme si pudink z 400 ml mléka a 1 balení pudinku s příchutí dle vlastních preferencí, dle návodu. Hotový pudinky přikryjeme potravinářskou fólií a dáme vychladnout.
2) 250 g másla při pokojové teplotě šleháme v robotu společně s 2 lžícemi moučkového cukru do pěny.
3) Po částech přidáváme pudink při pokojové teplotě. Mícháme dokud se nám nespojí a nevznikne krém.
4) Dosladíme či dochutíme dle preferencí.
5) Krém má univerzální využití do náplní či přímo jako zdobení dortů.
Tipy triky:
Pudink lze udělat i z čistě jemného kukuřičného škrobu, ale to se nám zatím nepovedlo zdokonalit.
Doslechli jsme se také, že v jedné variantě se dává pouze 250 ml mléka na celý pudink. To jsme ale neozkoušeli a nevíme jak moc je to správné a jak krém poté bude vypadat.
Komentáře
Okomentovat