Pudinkový krém - Dortový, Základní

Základní máslový krém pro univerzální využití v mnoha dezertech. 

Ingredience:
400 ml mléka
1 pudink (příchuť dle krému)
250 g másla
1-2 lžíce cukr moučka

Postup:
1) Připravíme si pudink z 400 ml mléka a 1 balení pudinku s příchutí dle vlastních preferencí, dle návodu. Hotový pudinky přikryjeme potravinářskou fólií a dáme vychladnout.

2) 250 g másla při pokojové teplotě šleháme v robotu společně s 2 lžícemi moučkového cukru do pěny.

3) Po částech přidáváme pudink při pokojové teplotě. Mícháme dokud se nám nespojí a nevznikne krém.

4) Dosladíme či dochutíme dle preferencí.

5) Krém má univerzální využití do náplní či přímo jako zdobení dortů.

Tipy triky:
Pudink lze udělat i z čistě jemného kukuřičného škrobu, ale to se nám zatím nepovedlo zdokonalit.
Doslechli jsme se také, že v jedné variantě se dává pouze 250 ml mléka na celý pudink. To jsme ale neozkoušeli a nevíme jak moc je to správné a jak krém poté bude vypadat. 

Komentáře