Bezlepkový Čokoládovo Cuketový Chléb


Vláčná a kyprá netradiční kombinace ingrediencí v netradiční formě pečení.

Ingredience:
150 g Jizerky (Zelené)
50 g kakaa holandského typu
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky sody
1 lžička kypřícího prášku
1 lžička skořice
1/2 lžičky rozpustné kávy
100 g vysokoprocentní hořké čokolády
2 vajíčka
150 g cukru
80 g  oleje
450 g nastrouhané cukety
1 lžička vanilkového aroma

Postup:
1) Troubu si předehřejme na 180°C. Formu na chléb vymažeme a vysypeme Jizerkou.


2) 150 g Jizerky smícháme s 50 g kakaa, 1/2 lžičkou soli, 1/2 lžičkou sody, 1 lžičkou kypřícího prášku, 1 lžičku skořice a 1/2 lžičky rozpustné kávy a vše řádně promícháme.

3) 100 g hořké čokolády nalámeme či nakrájíme na menší kousky a přimícháme k suchým ingrediencím.
4) 2 vajíčka vyšleháme se 150 g cukru do pěny. Poté přidáme 80 g oleje, 1 lžičku vanilkového aroma a opět vyšleháme.
5) Přidáme 450 g nastrouhané cukety a připravené suché ingredience. Mícháme dokud se nám vše řádně nepromíchá.
6) Přelijeme do připravené formy a pečeme v troubě přibližně 1 hodinu.

Dobrou chuť!


Tipy Triky:
Chléb nám během pečení hodně vyběhnul a po vyndání z trouby opět splasknul, ale na chuti ani konzistenci to nebylo znát.

Komentáře