Bezlepkový Cuketový Perník


Tradiční česká buchta s vylepšenými nutričními hodnotami díky použití nastrouhané cukety.

Ingredience:
4 vejce
200 g cukr krupice
250 ml oleje
450 g Jizerky (Zelená)
1,5 balení kypřícího prášku
špetka soli
1 lžíce perníkového koření (dle chuti)
20 g kakaa
4-6 lžic rumu (Tuzemák)
500 g na hrubo nastrouhané cukety
hrst rozinek (není nutné)

Postup:
1) 4 vejce vyšleháme s 200 g cukru krupice do pěny,
2) Postupně, za neustálého míchání přidáme 250 ml oleje.

3) Přidáme 500 g nahrubo nastrouhané cukety a promícháme.

4) 450 g Jizerky smícháme s 1,5 práškem do pečiva, špetkou soli, 1 lžící perníkového koření a 20 g kakaa. Přidáme a důkladně promícháme.

5) Plech o velikosti 30 x 42 cm vymažeme a vysypeme bezlepkovou moukou. Těsto vylijeme na plech a rovnoměrně rozprostřeme.
7) Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 1 hodinu.

Dobrou Chuť!

Tipy Triky:
Pokud chcete chuť perníku ještě vylepšit, tak přidejte cca 1 lžičku strouhaného čerstvého zázvoru a lžíci skořice.
Perník můžete také vylepšit polevou. Ať už čokoládovou, nebo z marmelády a kokosu.
Chuť cukety není v perníku vůbec cítit. Cuketa jí pouze zanechá extra vláčnou, takž se nebojte, pokud vaše ratolesti mají poněkud vytříbený apetit, že by jim tato variace nechutnala.
My osobně jsme množství cukru ještě snížili a doplnili trochou stévie.

Komentáře