Bezlepkové Cuketové Muffiny


Sladké pečivo, ideální pro využití nadúrody cukety.

Ingredience:

300 g bezlepkové směsi Jizerka (zelená)
500 g cukety
1 balení prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
100 g vanilkového cukru
3 vejce
100 g kokosového oleje
1 lžičku skořice
1/2 lžičky sušeného mletého zázvoru
Špetku kardamonu
Na špičku nože muškátového oříšku
Špetku soli
Hrst rozinek

Postup:

1) 500 g cukety nastrouháme na jemno.

2) Nastrouhanou cuketu přendáme do větší mísy a smícháme společně s 300 g bezlepkové směsi Jizerka (zelená), 1 balením prášku do pečiva, 1 lžičkou jedlé sody, 100 g vanilkového cukru, 3 vejci, 100 g kokosového oleje, 1 lžičkou skořice, 1/2 lžičky sušeného mletého zázvoru, špetkou kardamonu, na špičku nože muškátového oříšku, špetkou soli a hrstí rozinek. Pokud máte robota, tak míchejte nejvýše na rychlost 3, abyste těsto nepřemíchali.

4) Dle formy buď vyložíme papírovými košíčky nebo vymažeme máslem a vysypeme Jizerkou. Jednotlivé porce je nejlepší porcovat naběračkou na zmrzlinu. Co se těchto muffinů a běžných velikostí košíčků týče, tak se nám osvědčila jedna velká, plná naběračka pro muffiny, které nám hezky vylezou z košíčku a udělají správný "muffin" efekt. Pokud chcete dělat kapkejky (cupcake) tak je lepší poloviční dávka jelikož zbytek doplníte krémem.

5) Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C cca 30 minut, necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Dobrou chuť!

Tipy Triky:
Těsto by nemělo být příliš řídké ani husté, mělo by být tak akorát na muffiny. Pokud se zdá příliš řídké, tak přidejte bl. mouku.
Co se cukru týče, tak my volíme nízko kalorické varianty. Pokud máte radši sladší, tak přidejte klidně až do 200 g cukru. Pokud cukr nestrpíte vůbec, tak nahraďte adekvátně sladidlem (stévie apod), případně zkombinujte obojí.

Komentáře