Bezlepková Skořicovo Cuketová Bábovka

Tradiční česká bábovka se základem z univerzální cukety, která jí dělá krásně vláčnou.


Ingredience:
300 g cukety
2 vejce
100 g cukru
270 g bezlepkové směsi Jizerka (zelená)
1 kypřící prášek
1 lžíce kakaa
1 lžíce skořice
špetka soli
2-4 lžíce rumu
150 g oleje

Postup:
1) 300 g cukety nastrouháme na hrubo a roubu si předehřejeme na 180°C.

2) 2 vejce vyšleháme s 100 g cukr krupice do pěny.
3) 270 g Jizerky smícháme s 1 kypřícím práškem, 1 lžící kakaa, 1 lžící skořice a špetkou soli.

4) Do vyšlehaných vajec postupně, za neustálého míchání, přidáváme 150 g oleje.

5) Po částech přidáme suché ingredience. Dle hutnosti těsta přidáme 2-4 lžíce rumu.

6) Přidáme 300 g nastrouhané cukety a mícháme dokud se nám vše nespojí.
7) Formu na bábovku vymažeme a vysypeme bl. moukou. Vlijeme těsto a pečeme přibližně 1 hodinu. Špejlí vyzkoušíme, zdali je bábovka hotová.

8) Hotovou bábovku necháme lehce zchladnout a vyklopíme. Po vychladnutí můžeme pro finální efekt pocukrovat moučkovým cukrem.

Dobrou chuť!

Tipy Triky:
Koření můžete zvolit dle libosti, šlo by i s perníkovým kořením. Dobré je i přidat rozinky, ty ale ne každý má rád

Komentáře