Netradiční kombinace ingrediencí pro výbornou a zdravější variaci na cookies.
Ingredience:
2 lžičky chia semínek
2 lžíce medu
1 lžička vanilkového aroma
250 g fazolích (suché před vařením)
2 vejce
2 lžíce tuku (kokosový, máslo, margarín či olej)
2 lžíce pohankové mouky
4 lžíce kakaa
1/4 lžičky soli
1/4 lžičky chilli
100 g nalámané hořké čokolády
1 hrst sušených třešní
1 lžička sody
1 lžička prášku do pečiva
Ingredience:
1) Fazole připravíme a uvaříme dle běžného postupu do měkka.
2) 2 lžíce chia semínek smícháme se 2 lžícemi medu a lžičkou vanilkového aroma a dáme stranou.
3) Do robota dáme uvařené, vychladlé fazole, společně s dvěma vejci, 1/4 lžičky chilli, 1/4 lžičky soli 2 lžícemi tuku, 1 lžičku vanilkového aroma a mixujeme minimálně 3 minuty, aby se nám začalo tvořit těsto. Jakmile je hmota hotová, tak vyjmeme sekací nože.
7) plech vyložíme pečícím papírem a těsta, nejlépe za pomocí naběračky na zmrzlinu tvarujeme jednotlivé cookies. Následně je můžeme trochu rozplácnout prsty či vidličkou.
8) Lehce posypeme trochou hrubozrnné soli a pečeme cca 15-20 minut
9) Necháme vychladnout a skladujeme v lednici.
Dobrou Chuť!
Tipy Triky:
Pokud nemáte sušené třešně, tak použijte například sušené brusinky. Švestky by šly také, ale ty je třeba před zamícháním do těsta nakrájet na menší kousky.
Pokud chcete extra dietní, tak vynechte čokoládu a namísto ní použijte Kakao.
Pohankovou mouku můžete případně také vynechat. My ji použili pro jistotu, aby cookies opravdu drželi pohromadě (původní recept byl opravdu otřesná nefungující formule kde bylo jedno vejce a nic víc a cookies se extrémně drolili)
Pokud chcete sladší, přidejte med či sladidlo.
Kamenná sůl také není nutná, dodává ale cookies to "něco" speciálního, jelikož sůl i chilli si velmi s čokoládou rozumí.
2 lžičky chia semínek
2 lžíce medu
1 lžička vanilkového aroma
250 g fazolích (suché před vařením)
2 vejce
2 lžíce tuku (kokosový, máslo, margarín či olej)
2 lžíce pohankové mouky
4 lžíce kakaa
1/4 lžičky soli
1/4 lžičky chilli
100 g nalámané hořké čokolády
1 hrst sušených třešní
1 lžička sody
1 lžička prášku do pečiva
Ingredience:
1) Fazole připravíme a uvaříme dle běžného postupu do měkka.
2) 2 lžíce chia semínek smícháme se 2 lžícemi medu a lžičkou vanilkového aroma a dáme stranou.
3) Do robota dáme uvařené, vychladlé fazole, společně s dvěma vejci, 1/4 lžičky chilli, 1/4 lžičky soli 2 lžícemi tuku, 1 lžičku vanilkového aroma a mixujeme minimálně 3 minuty, aby se nám začalo tvořit těsto. Jakmile je hmota hotová, tak vyjmeme sekací nože.
4) 100 g hořké čokolády nasekáme na malé kousky. Dle velikosti sušených třešní můžeme také nasekat na menší kousky, či nechat jako takové a pokud je chceme vláčnější, tak je ještě chvilku namočíme do vody či rumu.
5) Čokoládu, třešně a 2 lžíce pohankové mouky přidáme do hmoty a prohněteme aby se nám vše rovnoměrně spojilo
6) Troubu předehřejeme na 190 °C
7) plech vyložíme pečícím papírem a těsta, nejlépe za pomocí naběračky na zmrzlinu tvarujeme jednotlivé cookies. Následně je můžeme trochu rozplácnout prsty či vidličkou.
9) Necháme vychladnout a skladujeme v lednici.
Dobrou Chuť!
Tipy Triky:
Pokud nemáte sušené třešně, tak použijte například sušené brusinky. Švestky by šly také, ale ty je třeba před zamícháním do těsta nakrájet na menší kousky.
Pokud chcete extra dietní, tak vynechte čokoládu a namísto ní použijte Kakao.
Pohankovou mouku můžete případně také vynechat. My ji použili pro jistotu, aby cookies opravdu drželi pohromadě (původní recept byl opravdu otřesná nefungující formule kde bylo jedno vejce a nic víc a cookies se extrémně drolili)
Pokud chcete sladší, přidejte med či sladidlo.
Kamenná sůl také není nutná, dodává ale cookies to "něco" speciálního, jelikož sůl i chilli si velmi s čokoládou rozumí.
Komentáře
Okomentovat