Bezlepkové Zázvorové Sušenky


Výborné bezlepkové zázvorové sušenky, které jen tak v obchodě nekoupíte.

Ingredience:
125 g másla
120 g cukr moučka
1 lžíce zázvor
2 hřebíčky (drcené)
350 g bezlepkové směsi Jizerka (zelená)
2 vejce
špetka soli
1/2 lžičky prášku do pečiva

Postup:
1) Ve větší míse si smícháme všechny suché suroviny, tj. 350 g Jizerky smícháme se špetkou soli, 1 lžičkou kypřícího prášku, 120 g cukru moučka, 1 lžíci sušeného zázvoru a 2 rozdrcené hřebíčky.

2) Do sypkých surovin přidáme 125 g změklého másla a 2 vejce. Vypracujeme pomocí rukou měkké těsto, které by se nemělo lepit.


3) Hotové těsto dáme, pokud je moc měkké, na chvíli do lednice odpočinout. Pokud není, tak jej ihned můžeme vyválet na pomoučeném válu na plát asi 5 mm vysoký a vykrajovat jednotlivé kolečka, která rovnou pokládáme na pečíčím papírem či fólií vyložený plech.

4) Troubu si předehřejeme na 170°C.

5) Jakmile mám troubu předehřátou tak pečeme cca 15 minut dozlatova.

Dobrou chuť!

Tipy Triky:
Místo sušeného zázvoru můžeme zkusit použít i čerstvý, ale to může hodně ovlivnit finální konzistenci těsta a tím i finální produkt.
V současné době se prodávají "tiskátka" na sušenky, což jim zlepší vzhled. Je čistě na vás, pokud něco takového chcete, my tyto tiskátka bohužel nemáme, tak sušenky vypadají spíše jako slepované. Konzistence je ale opravdu sušenková.
Máslo můžete nahradit rostlinným tukem. Cukr můžete nahradit jiným sladidlem, např. medem.

Komentáře