Bezlepkové Kokosové Raffaello Cookies


Cookies z kokosu a mandlí inspirované prodávanou sladkostí v bezlepkové variantě.


Ingredience:
200 g kokosu
50 g mandlové mouky
100 g Jizerky
100 g cukru krupice (případně stévie)
1 lžíce jedlé sody
2 vejce
1/2 lžičky vanilkového aroma
150 g másla
50 ml mléka

Celé mandle na dekoraci
kokos na posypání

Postup:
1) 200 g kokosu rozsekáme v robotu s 50 g mandlí na moučku (co nejjemněji).
2) Troubu si předehřejeme na 200 °C.

3) Do kokosovo-mandlové moučky přidáme 100 g Jizerky, 100 g cukru a 1 lžíci jedlé sody a vše promícháme.

4) Přidáme 2 vejce, 1/2 lžičky vanilkového aroma, 150 g rozpuštěného másla a 50 ml mléka. Důkladně mícháme dokud se nám nevytvoří těsto.
5) Nejlépe za pomoci naběračky na zmrzlinu, aby všechny cookies byly stejně velké, vytvarujeme cookies na plech vyložený pečícím papírem. Následně je můžeme ještě prsty upravit do úhledné formy.

6) Do každé cookies zapíchneme jednu mandli a posypeme strouhaným kokosem.
7) Pečeme cca 15-20 minut, poté vyndáme z trouby a necháme vychladnout.

Dobrou Chuť!

Tipy Triky:
Pokud se vám těsto zdá příliš suché, tak neváhejte přidat mléko, či jinou tekutinu. Těsto by mělo zvládnout minimálně 100 ml celkem.
My jsme bohužel těsto udělali trochu sušší, než mělo být a při zapichování mandlí nám nějaké "praskly". To jsme ale opravili jednoduše ručně.
Cukr můžete také nahradit medem. Cookies budou pak sice trochu tmavší, ale na chuti to neubere.
Se stévií opatrně. Někomu se chuť nemusí líbit. Přeci jen je to náhražka 

Komentáře