Ingredience:
Palačinky/korpus:
1 hrnek bezlepkové směsi Jizerka (zelená)
2 hrnky odtučněného mléka
2 vejce
špetka skořice
špetka soli
Náplň:
cca 750 g čerstvých jahod
250 g odtučněného tvarohu
kapka vanilkového aroma
sladidlo na bázi Stevie (ekvivalent 100 g cukru)
1 balení želatinového ztužovače (Dr. Ötker)
500 ml smetany ke šlehání
Postup:
1) Nejdříve si připravíme palačinky. Nejlépe za pomoci mixéru, do kterého nalijeme 2 hrnky mléka, přidáme 2 vejce, špetku soli, špetku skořice a 1 hrnek Jizerky (zelené). Mixujeme dokud se nám vše nespojí. Takto by nám ani neměli vzniknout hrudky.
2) Na pánvi z těsta takto připravíme palačinky, nejlépe o stejné nebo nepatrně menší velikosti jako je dortová forma, ve které budeme dort připravovat (my měli formu 22 cm v průměru). Nevadí když budou o něco menší, krém/náplň nedokonalosti překryje.
3) Palačinky necháme vychladnout. Tvaroh naopak necháme ohřát na pokojovou teplotu.
4) Jahody mezitím omyjeme, zbavíme stopek a nakrájíme na plátky (přibližně 1/2 cm vysoké a nějaké si necháme na ozdobu vrchní části). ) Strany kulaté dortové formy obalíme v potravinářské fólii a formu složíme dohromady.
5) Za použití šlehače (či robotu) vyšleháme 250 g odtučněného tvarohu s kapkou vanilkového aroma a sladidlem.
6) Jakmile máme vše na správné teplotě, tak si připravíme želatinu dle návodu. Přidáme želatinu do tvarohu a šleháme, dokud se nám vše nespojí.
7) Z 500 ml smetany na šlehání si ušleháme tuhou šlehačkou. Tu smícháme překládáním s tvarohovou hmotou.
8) Ihned začneme kompletovat náš dort. Na dno formy položíme jednu palačinku jako základ.
9) Naneseme přibližně centimetrovou vrstvu krému a na něj položíme nakrájené jahody. Na vrch položíme další palačinku a lehce přitiskneme, aby se nám krém a jahody vyrovnali.
10) Postup opakujeme, dokud nemáme tři vrstvy krému (záleží samozřejmě na tom, jak velkou formu máme) a jahod. Poté naneseme poslední vrstvu krému, kterou ozdobíme jahodami, které jsme si dali stranou.
11) Dáme do lednice, alespoň na hodinu ztuhnout a poté můžeme podávat.
Dobrou chuť!
Tipy a triky:
Tento recept je velmi verzatilní. Můžete použít ovoce, které vás jen napadne. Palačinky můžete také udělat z jakékoliv mouky. my například zkusili i s trochou sójového proteinu, abychom zvýšili výživovou hodnotu.
Palačinky/korpus:
1 hrnek bezlepkové směsi Jizerka (zelená)
2 hrnky odtučněného mléka
2 vejce
špetka skořice
špetka soli
Náplň:
cca 750 g čerstvých jahod
250 g odtučněného tvarohu
kapka vanilkového aroma
sladidlo na bázi Stevie (ekvivalent 100 g cukru)
1 balení želatinového ztužovače (Dr. Ötker)
500 ml smetany ke šlehání
Postup:
1) Nejdříve si připravíme palačinky. Nejlépe za pomoci mixéru, do kterého nalijeme 2 hrnky mléka, přidáme 2 vejce, špetku soli, špetku skořice a 1 hrnek Jizerky (zelené). Mixujeme dokud se nám vše nespojí. Takto by nám ani neměli vzniknout hrudky.
2) Na pánvi z těsta takto připravíme palačinky, nejlépe o stejné nebo nepatrně menší velikosti jako je dortová forma, ve které budeme dort připravovat (my měli formu 22 cm v průměru). Nevadí když budou o něco menší, krém/náplň nedokonalosti překryje.
3) Palačinky necháme vychladnout. Tvaroh naopak necháme ohřát na pokojovou teplotu.
4) Jahody mezitím omyjeme, zbavíme stopek a nakrájíme na plátky (přibližně 1/2 cm vysoké a nějaké si necháme na ozdobu vrchní části). ) Strany kulaté dortové formy obalíme v potravinářské fólii a formu složíme dohromady.
5) Za použití šlehače (či robotu) vyšleháme 250 g odtučněného tvarohu s kapkou vanilkového aroma a sladidlem.
6) Jakmile máme vše na správné teplotě, tak si připravíme želatinu dle návodu. Přidáme želatinu do tvarohu a šleháme, dokud se nám vše nespojí.
7) Z 500 ml smetany na šlehání si ušleháme tuhou šlehačkou. Tu smícháme překládáním s tvarohovou hmotou.
8) Ihned začneme kompletovat náš dort. Na dno formy položíme jednu palačinku jako základ.
9) Naneseme přibližně centimetrovou vrstvu krému a na něj položíme nakrájené jahody. Na vrch položíme další palačinku a lehce přitiskneme, aby se nám krém a jahody vyrovnali.
10) Postup opakujeme, dokud nemáme tři vrstvy krému (záleží samozřejmě na tom, jak velkou formu máme) a jahod. Poté naneseme poslední vrstvu krému, kterou ozdobíme jahodami, které jsme si dali stranou.
11) Dáme do lednice, alespoň na hodinu ztuhnout a poté můžeme podávat.
Dobrou chuť!
Tipy a triky:
Tento recept je velmi verzatilní. Můžete použít ovoce, které vás jen napadne. Palačinky můžete také udělat z jakékoliv mouky. my například zkusili i s trochou sójového proteinu, abychom zvýšili výživovou hodnotu.
Tento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazatHmmm, tak toto vypada prudlo pozivatelne :)
OdpovědětVymazat