Bezlepkové Tartaletky - pudinkové s ovocem


Pečený mini-dezert nejlepší se sezónním ovocem.

Ingredience:
na 6 tartaletek budeme potřebovat:
Těsto:
100 g bezlepkové směsi směsi Jizerka (zelená)
80 g kukuřičné mouky
5 lžic vody
1 vejce
100 g másla
špetka soli

Náplň:
0,5 balení pudinku
0,25 l mléka
1 lžíce cukru (či nějaký ekvivalent sladidla)
Ovoce dle libosti (čerstvé)

Doba přípravy 20 minut (+30 minut chlazení), doba pečení 25 minut.

Postup:
1) 100 g Jizerky prosejeme s 80 g kukuřičné mouky a špetkou soli. Přidáme 5 lžic vody, 1 vejce a lehce promícháme. Přidáme 100 g změklého (nebo rozpuštěného) másla a vypracujeme jednolité těsto. Těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme do lednice alespoň na 30 minut odpočinout.
2) Těsto vyjmeme z lednice a mezi dvěma pláty potravinové fólie rozválíme cca 0,5 cm široký plát.

3) Jednu zapékací mističku o průměru cca 10 cm použijeme jako vykrajovátko a na rozváleném plátu si tak "vykrojíme" kolečka.

4) Zapékací mističky vymažeme tukem a vysypeme Jizerkou a troubu si předehřejeme na 180 °C.

5) Vykrojené těsto vtlačíme do formiček, propícháme vidličkou a dáme péct na cca 30 minut dozlatova.
6) Po přibližně 30 minutách mističky vyjmeme a dáme stranou vychladnout.
7) Mezitím si připravíme vanilkový pudink na náplň. Nejjednodušší je z 1/2 balíčku vanilkového pudinku a 0,25 l mléka, cukru (či sladidla) dle návodu na pudinku.

8) Ještě horký pudink nalijeme do mističky a osázíme čerstvým ovocem dle libosti a vlastních představ.

9) Tartaletky dáme vychladnout. Před servírováním můžeme ozdobit šlehačkou či tvarohem a servírovat.

Dobrou chuť!

Tipy Triky:
Pokud chcete čerstvost ovoce udržet déle tak doporučujeme pokrýt želatinou. Tu můžeme při přípravě lehce osladit a přidat limetkovou šťávu pro vyrovnání sladké stránky tartaletek. Dle návodu necháme zchladnout a pokryjeme jí čerstvé ovoce.
Pokud Vám chuť kukuřičné mouky nejde, tak jí určitě můžete bez problému nahradit 80 g bezlepkové směsi, kterou běžně používáte.

Komentáře