Bezlepkový Suk

Raw stravou inspirovaná, zdravá svačinka či pamlsek.

Ingredience:
100 g datlí
80 g vlašských ořechů
100 g kešu ořechu
40 g strouhaného kokosu
1,5 lžíce kokosového tuku
1,5 lžíce sójové mouky
kapka vanilkového aroma
kapka rumového aroma

Postup:
1) 100 g datlí namočíme nejlépe přes noc do vody.

2) Datle scedíme. Nejlépe za pomoci robota rozsekáme namočené datle, 80 g vlašských ořechů, 100 g kešu ořechu, 40 g kokosu, 1,5 lžíce rozpuštěného kokosového tuku a 1,5 lžíce sójové mouky s kapkou vanilkového a rumového aroma dokud se nám nezačne vytvářet jednotná hmota.

3) Hmotu vyklopíme na pracovní desku a vypracujeme válec, který rozdělíme na stejně velké kousky.

4) Ze jednotlivých kousků tvarujeme válečky (tak jako jsou sójové suky)

5) Válečky můžeme balit dle vlastních možností a preferencí (celofán, potravinová fólie atd..).

Dobrou chuť!

Tipy Triky:
Pokud nejste fanoušky aromat, tak klidně vynechejte, nemají vliv na strukturu suku.
Pokud vám těsto nechce držet pohromadě, tak můžete použít trochu vody z namáčení datlí.

Komentáře