Dietní varianta delikátního amaretto cheesecaku
Ingredience:
Korpus:
50 g sušených datlí (bez pecek)
80 g kešu oříšků
100 g vlašských ořechů
50 g mandlí
2 lžíce kokosového tuku
1 vejce
Náplň:
1 kg odtučněného tvarohu
1 lžíce stévie
3 lžíce bl. směsi Jizerka (zelená)
1 lžička mandlového aroma
1 lžička vanilkového aroma
4 vejce
špetka soli
Dortová forma o průměru cca 24cm.
Postup:
Korpus:
1) 50 g sušených datlí si dopředu dáme namočit do vlažné vody a necháme nabobtnat.
2) 80 g kešu, 100 g vlašských ořechů a 50 g mandlí rozsekáme v robotu nejlépe na prach (mouku).
3) Do oříškové mouky přidáme nabobtnalé datle, 1 vejce a 2 lžíce kokosového tuku. Rozmixujeme na vysokou rychlost dokud se nám nezačne vytvářet těsto.
4) Těsto vyklopíme do dortové formy a vytvoříme z něj dno, případně okraje korpusu.
5) Předehřejeme si troubu na 160 °C
Náplň:
6) 1 kg odtučněného tvarohu šleháme s 1 lžící stévie, 3 lžícemi bezlepkové směsi Jizerka (zelená), 1 lžičkou mandlového aroma a 1 lžičkou vanilkového aroma přibližně minutu. Nádobou lehce udeříme párkrát o pracovní linku, abychom se zbavili přebytečných bublinek.
7) Přidáme 4 vejce a špetku soli a opět šleháme cca 1 minutu dokud se nám směs nespojí. Opět lehce udeříme nádobou několikrát o linku pro zbavení se bublinek.
8) Hotovou hmotu vlijeme rovnoměrně do formy. Vložíme do trouby a pečeme cca 1 hodinu.
9) Po upečení necháme cheesecake vychladnout a nejlépe přes noc ho ještě umístíme do lednice, aby byl dokonale vychlazený a usedlý.
Dobrou chuť!
Tipy Triky:
Na tento recept je nejlepší použít robota. Sekacího na oříšky a datle (ne mixér) a šlehacího na náplň, ale na náplň případně stačí i ruční šlehač.
Ozdobit můžeme ještě plátky opražených mandlí pro zvýraznění mandlového aroma.
Když vám cheesecake praskne při pečení tak nezoufejte, je to prakticky úplně normální, známená to, že jste málo vyklepali bublinky. Na chuti to ale nic nezmění.
Korpus:
50 g sušených datlí (bez pecek)
80 g kešu oříšků
100 g vlašských ořechů
50 g mandlí
2 lžíce kokosového tuku
1 vejce
Náplň:
1 kg odtučněného tvarohu
1 lžíce stévie
3 lžíce bl. směsi Jizerka (zelená)
1 lžička mandlového aroma
1 lžička vanilkového aroma
4 vejce
špetka soli
Dortová forma o průměru cca 24cm.
Postup:
Korpus:
1) 50 g sušených datlí si dopředu dáme namočit do vlažné vody a necháme nabobtnat.
2) 80 g kešu, 100 g vlašských ořechů a 50 g mandlí rozsekáme v robotu nejlépe na prach (mouku).
3) Do oříškové mouky přidáme nabobtnalé datle, 1 vejce a 2 lžíce kokosového tuku. Rozmixujeme na vysokou rychlost dokud se nám nezačne vytvářet těsto.
4) Těsto vyklopíme do dortové formy a vytvoříme z něj dno, případně okraje korpusu.
5) Předehřejeme si troubu na 160 °C
Náplň:
6) 1 kg odtučněného tvarohu šleháme s 1 lžící stévie, 3 lžícemi bezlepkové směsi Jizerka (zelená), 1 lžičkou mandlového aroma a 1 lžičkou vanilkového aroma přibližně minutu. Nádobou lehce udeříme párkrát o pracovní linku, abychom se zbavili přebytečných bublinek.
7) Přidáme 4 vejce a špetku soli a opět šleháme cca 1 minutu dokud se nám směs nespojí. Opět lehce udeříme nádobou několikrát o linku pro zbavení se bublinek.
8) Hotovou hmotu vlijeme rovnoměrně do formy. Vložíme do trouby a pečeme cca 1 hodinu.
9) Po upečení necháme cheesecake vychladnout a nejlépe přes noc ho ještě umístíme do lednice, aby byl dokonale vychlazený a usedlý.
Dobrou chuť!
Tipy Triky:
Na tento recept je nejlepší použít robota. Sekacího na oříšky a datle (ne mixér) a šlehacího na náplň, ale na náplň případně stačí i ruční šlehač.
Ozdobit můžeme ještě plátky opražených mandlí pro zvýraznění mandlového aroma.
Když vám cheesecake praskne při pečení tak nezoufejte, je to prakticky úplně normální, známená to, že jste málo vyklepali bublinky. Na chuti to ale nic nezmění.
Komentáře
Okomentovat