Kokosové Kuličky - Rafaelo


Přirozeně bezlepková, nepečená, nejen Vánoční pochoutka.

Ingredience:
120 g strouhaného kokosu
1/2 salka (cc 150 g, slazené kondenzované mléko)
30 g mletých mandlí
1 lžíce Malibu Likéru (kokosový)
1 lžíce rumu
1-2 lžíce kokosového oleje

Postup:
1) 120 g strouhaného kokosu, 30 g mletých mandlí, 1/2 salka, 1 lžíci Malibu likéru, 1 lžíci rumu (tuzemák) a 1-2 lžíce kokosového oleje rozmixujeme nejlépe v robotu na drť. Mixujeme dokud se nám nezačne hmota spojovat a sjednocovat.
2) Vzniklou hmotu dáme na cca 30 minut do lednice vychladnout

3) Těsto vyndáme z lednice a dle vlastních preferencí tvarujeme kuličky. Jednotlivé kuličky
obalujeme v strouhaném kokosu. Udržujeme nejlépe v chladu.

Dobrou chuť Krysy!

Tipy Triky:
Kokosový tuk můžete použít jak bez aroma, tak s aromatem. V tomto receptu to může jedině prospět.
Pokud máte chuť si trochu vyhrát, tak můžete do jednotlivých kuliček zatlačit mandli. Tak to bude opravdové Rafaelo.
Kokosový tuk jsme na chvilku dali do mikrovlnky, aby nám víc povolil a lépe se tak spojil s ostatními ingrediencemi.
Rum můžete nahradit rumovým aroma, případně úplně vynechat.
Chuť můžete také vylepšit kapkou vanilkového aroma.
Pokud nechcete nebo nemůžete použít salko, tak doporučujeme nechat přes noc nabobtnat fíky a ty použít jako lepidlo. To znamená rozmixovat se všemi ostatními ingrediencemi. Případně můžete přidat med, pokud vám směs dostatečně nelepí

Komentáře