Bezlepková Pizza - Korpus

Naše varianta základu pro oblíbený pokrm v bezlepkové verzi, kterou jsme přes pokus omyl a dlouholeté zkušenosti získané vařením dali dohromady a je přijatelný jak časovou náročností, tak jednoduchostí postupu.

Ingredience:
Kvásek:
120 g bezlepkové směsi Jizerka (zelená)
250 ml vlažné vody
1 balení sušených kvasnic

Těsto:
330 g Bezlepkové směsi Jizerka (zelená)
150 ml oleje
špetka soli
10 g cukru (1 lžíce)

Postup:
1) 120 g bezlepkové směsi Jizerka smícháme s 250 ml vlažné vody a 1 balením sušených kvasnic. Zakryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu pracovat - vzejde nám kvásek.

2) Do kvásku přidáme zbytek ingrediencí. 330 g Bezlepkové směsi Jizerka, špetku soli, 10 g cukru a promícháme. Přidáme 150 ml oleje a vypracujeme jednolité těsto.
 3) Těsto vyklopíme na vál a rozválíme do cca 3 mm silného plátu o tvaru dle vaší volby.
4) Pečeme na 200 °C cca 10 minut.

5) Předpečené těsto vyjmeme, rozprostřeme salsu, vyložíme oblohou dle preferencí a posypeme sýrem. Pečeme dalších 10 minut na 180 °C

Dobrou chuť Krysy! 

Tipy Triky:
tento recept můžete použít například pro vytvoření jednoduchého sýrového chleba. Po rozválení stačí těsto posypat sýrem a pokapat olejem s česnekem a vytvoříte tak výborný předkrm případně přílohu na přikusování.
Pokud chcete aby byl recept více jako ta "pravá" pizza, tak korpus nemusíte předpékat, ale rovnou přidat veškeré ingredience pro vaší pizzu. Tak se vytvoří ta typická prohlubeň a vytvoří se nadýchané okraje.
Pozor na množství ingrediencí, hlavně těch vlhkých. Čím více vody a tuku obsahují, tím větší je pravděpodobnost, že Vám těsto "rozmáčí" a nebude to pak ta pravá pizza. Vyřešit by to mohlo delší pečení zespoda, ale to bohužel nemáme ozkoušené, plus se vystavujete riziku, že těsto zespodu připálíte.

Komentáře