Termix - přirozeně bezlepkový


Tradiční česká termizovaná dobrůtka v domácím provedení, kterou ochutnal snad každý z nás ve svém dětství.

Ingredience:
20-30 g kakaa
200 g zakysané smetany
250 g odtučněného tvarohu
20 g másla
1 lžíce stévie (vanilkový cukr, med, apod.)

Ingredience na pokojové teplotě.

Postup:
1) 50 g kakaa smícháme s 300 g zakysané smetany, 1 lžící stévie a 20 g rozpuštěného másla smícháme dokud nám nevznikne jednolitá hmota.

2) Za stálého míchání přidáme po částech 250 g odtučněného tvarohu a mícháme dokud se nám vše nespojí.

3) Termix přendáme do mističek (tato dávka vystačí na dvě) a dáme vychladit alespoň na 30 minut, nejlépe přes noc.

6) Můžeme servírovat např. s pilinami bílé čokolády pro kontrastní efekt.

Dobrou chuť Krysy!

Tipy Triky:
Tvaroh použijte dle vlastního uvážení. Tučný má více chuti a Termix tak bude mít víc "umami" chuti. Samozřejmě tak přidá na kaloriích, takže není vhodný, pokud si hlídáte svou váhu.
Polotučný je zlatý střed a v kombinaci se stévií určitě nepřiberete.
Víc chuti přinese i použití více cukru, hlavně vanilkového. Med naopak nese své vlastní aroma a někomu nemusí zrovna vyhovovat. Javorový sirup to samé.

Komentáře