Nepečený Broskvový koláč


Dietní nepečený koláč bez rafinovaného cukru plný ovoce inspirovaný Raw stravou.

Ingredience:
Korpus:
50 g ovesných vloček
50 g kešu oříšků
110 g datlí

Náplň:
3-4 broskve
2 balení želatiny
1/2 limetky
250 g polotučného tvarohu
1 lžíce stévie

Forma na quiche o velikosti 22 cm s odjímatelným dnem.
       
Postup:
1) 100 g datlí namočíme přes noc do vody, vodu scedíme a necháme si jí strannou na želé.

2) Rozmixujeme 50 g ovesných vloček společně s 50 g kešu oříšků téměř na prach. Přendáme do misky strannou.

3) Nabobtnalé datle rozmixujeme na kaši a přidáme k sypké směsi, řádně promícháme a vytvoříme tak těsto na korpus.
4) Těsto vyložíme na dno formy na quiche a vytvoříme tak dno koláče. Pokud máte odjímatelné dno u formy, tak nezapomeňte těsto řádně upěchovat ke stranám, aby vám želatina neprotekla skrz. Formu můžeme dát do lednice, aby se nám vychladila a želatina posléze rychleji ztuhla.
5) 250 g tvarohu smícháme s 1 lžící stévie a řádně promícháme.

6) 3-4 broskve nakrájíme na plátky/měsíčky a dáme strannou (pro lepší krájení konečného koláče je lepší broskve oloupat, pokud ale chceme z broskví mít všechny vitamíny a minerály, tak slupku ponecháme).

7) Formu vyjmeme z lednice, těsto rovnoměrně potřeme tvarohem.
8) Na tvaroh klademe rovnoměrně dle vlastních preferenci broskvové plátky/měsíčky. Neměli by výškou přesahovat formu.
9) Želatinu si připravíme podle návodu (vynecháme předepsaný cukr), pouze místo obyčejné vody použijeme přebytečnou vodu zbylou z máčených datlí dotočenou obyčejnou vodou a pro vyrovnání sladkosti použijeme šťávu z 1/2 limetky.
10) Koláč zalijeme želatinou, nejlépe aby veškeré ovoce bylo ponořeno (prodloužíme tím trvanlivost a čerstvost).

Dobrou Chuť Krysy!

Tipy Triky:
Varianta bez Laktózy:
Tvaroh nahradíme odpovídající alternativou bez laktózy nebo například rozmixovaným pyré z broskví/jiného ovoce).
Pokud formu s odjímatelným dnem nemáte, tak můžete zkusit i bez. Jen pak je složitější koláč vyndat či přendat na talíř.

Žádné komentáře:

Okomentovat