Bezlepkový Nepečený Banánový dort

Nepečený tvarohový dezert s minimem rafinovaného cukru, inspirovaný Raw stravou.

Ingredience:
Korpus:
100 g datlí
100 g ovesných vloček

Náplň:
750 g polotučného tvarohu
1 balení ztužovače na studené dezerty
100 ml vody
4 banány
1 lžíce stévie
400 ml šlehačky
Kakao na posypání
rum na namočení datlí



Dortová forma o průměru 23 cm

Postup:
1) 100 g Datlí namočíme nejlépe přes noc do rumu (případně jen vody).

2) 100 g ovesných vloček rozmixujeme na drť a dáme strannou.

3) Z namočených datlí vycedíme tekutinu a rozmixujeme na co nejjemněji.

4) Rozmixované datle smícháme s ovesnými vločkami a vytvoříme tak lepkavou hmotu
5) Formu na dort je lepší něčím vyložit, například pečícím papírem. My to neudělali a nebylo to potom jednoduché vyjmout kousek z formy

6) Ze hmoty z datlí a ovesných vloček vytvoříme dno dortu.
7) Okraje formy na dort obalíme potravinovou fólií, aby se nám hmota nelepila na strany a lépe se poté odstranila.

8) 1 banán (čím zralejší, tím lepší) rozmixujeme nejlépe na kaši. 

9) 750 g polotučného tvarohu smícháme společně s rozmixovaným banánem a 1 lžící stévie.

10) 100 ml vlažné vody smícháme s 1 balením ztužovače, rozmícháme a přilijeme do tvarohové hmoty. Řádně promícháme,

11) Na vyložené dno formy postupně do kruhu vyložíme 3 banány, tak aby nám lícovali.
12) Tvarohovou hmotu postupně vléváme do formy. Začneme okraji, volným prostorem za banány a končíme středem. Dáme ztuhnout do lednice minimálně na 2 hodiny. Nejlépe přes noc.

13) Jakmile je tvaroh ztuhlý vyšleháme 400 ml šlehačky do tuha a naneseme na dort. 

14) Posypeme kakaem dle chuti, odstraníme formu, opatrně odstraníme potravinovou fólii a můžeme servírovat.

Dobrou chuť Krysy!

Tipy Triky:
Do "korpusu" můžeme přidat trochu rumu, který nám zbyl z máčení datlí. 
Banánů můžete klidně použít víc, jen je musíte šikovně nakrájet a naskládat dovnitř. 
Pokud nechcete použít ztužovač, tak můžete nahradit máslem. To ale také zvýší kalorie a ovlivní i chuť. Tvaroh bude poté chutnat spíše jako míša řezy. 
Pro zpestření chutí můžete do náplně použít například skořici. Ta krásně funguje s banány. Pro ozdobu můžete použít například vlašské ořechy. Ty také výborně jdou s banány. Ostatně se o tom můžete přesvědčit u našeho banánového chleba.

Žádné komentáře:

Okomentovat