Kokosové mléko

Po kokosu chutnající, bezlaktózová náhražka mléka pro lidi trpící laktózovou intolerancí. Současně také skvělá ingredience do exotičtějších receptů.

Ingredience:
na cca 500 ml mléka
550 ml vody
100 g strouhaného kokosu

Postup:
1) 4 hrnky vody zahřejeme dokud se nad hrncem nezačne objevovat pára, sundáme z plotýnky.

2) Přidáme 2 hrnky kokosu a necháme 30 minut stát.
3) Nabobtnaný kokos vlijeme do mixéru a s otevřeným "špuntem" mixujeme cca 1 minutu.

4) Připravíme si kastrólek s cedníkem. Na cedník položíme sýrové pláténko a do něj vylijeme nabobtnaný rozmixovaný kokos a necháme 10 minut stát. Horní částí pláténka otáčíme a postupně tak vymačkáváme veškerou tekutinu jak nejvíce můžeme.

5) Takto připravené mléko by nám mělo v lednici vydržet minimálně 4 dny.

Dobrou chuť Krysy!

Tipy Triky:
Pokud je vám vymačkaného kokosu líto, tak tady máme recept na kokosový cheesecake, kde tento zbylý kokos využijete.
V případě kokosového mléka se vyplatí trochu investovat. Čím lepší kokos, tím by mělo být kokosové mléko lepší a chutnější. Levnější bývají kyselejší.
Originál receptu: https://www.youtube.com/watch?v=T-0pI5EX9LA

Komentáře