Ingredience:
Korpus
Korpus
190 g bezlepkových piškotů
60 g kokosu (vysušeného šrotu zbylého z výroby kokosového mléka)
100 g másla (aromatizovaného kokosového tuku?)
Náplň:
1 lžíce vanilkového cukru
1/2 lžíce stévie
400 g mascarpone
(1 lžička ztužovače na studené dezerty)
Na ozdobu:
kousky ananasu
strouhaný kokos
Postup:
1) Z 500 ml kokosového mléka a 1 vanilkového pudinku v prášku si připravíme pudink dle návodu, osladíme 1 lžící vanilkového cukru a 1/2 lžící stévie a dáme stranou vychladnout.
3) 190 g bezlepkových piškotů rozmixujeme společně s 60 g kokosu a 100 g másla v robotu, dokud nemáme strukturu vlhkého písku. Směs nasypeme do dortové formy vyložené papírem na pečení a vymazané máslem (pouze okraje, případně okraje pouze obalit potravinovou fólii, korpus s kokosem se hodně lepí) a pomocí skleničky vymačkáme do požadované výšky (minimálně 3/4 výšky formy). Dáme ztuhnout do lednice minimálně na 30 minut, nejlépe na hodinu.
4) Nejlépe za pomoci robota smícháme 400 g mascarpone s vychladlým pudinkem. Mícháme cca 2 minuty na střední rychlost dokud se nám směs nespojí. Přidáme 1 lžičku ztužovače na studené dezerty a mícháme ještě cca 1 minutu.
5) Korpus vyjmeme z lednice, hotovou náplň do ní opatrně nalijeme a opatrně rozprostřeme. Dáme do lednice ztuhnout minimálně na 3 hodiny, nejlépe přes noc.
6) Ozdobíme kousky ananasu a posypeme kokosem dle vlastních preferencí.
Dobrou chuť Krysy!
5) Korpus vyjmeme z lednice, hotovou náplň do ní opatrně nalijeme a opatrně rozprostřeme. Dáme do lednice ztuhnout minimálně na 3 hodiny, nejlépe přes noc.
6) Ozdobíme kousky ananasu a posypeme kokosem dle vlastních preferencí.
Dobrou chuť Krysy!
Tipy Triky:
Pro zpestření aroma můžeme přidat v průběhu míchání mascarpone s pudinkem 2 lžíce Malibu likéru.
Pokud máte kokos ještě vlhký, tak jej můžete například na pánvi vysušit respektive vypražit dokud nebude většina hnědá. Získáte tím i dodatečné uvolněné aroma.
Pokud chcete snížit množství tuku, tak doporučujeme minimálně půlku mascarpone nahradit polotučným, případně odtučněným tvarohem.
Pokud chcete snížit množství tuku, tak doporučujeme minimálně půlku mascarpone nahradit polotučným, případně odtučněným tvarohem.
Komentáře
Okomentovat