Bejzment - Recenze Restaurace


Po nějaké době jsme opět vyrazili na lov za bezlepkovým burgrem. Tentokrát jsme si vybrali na Smíchově celkem dobře známý Bejzment.

Na webových stránkách mají hned na první místě napsáno: "Pokud chceš ochutnat kus USA, jsi na správném místě! Zavítej k nám na dobré jídlo v nekuřáckém prostředí. Welcome to my Little America!"

To hlavní, co nás samozřejmě jako první zaujalo bylo, že se prezentují jako nekuřácká restaurace, což je zcela jistě jedno velké plus. Přímo na webu bohužel v sekci jídelního lístku nemají zmíněno, že Vám mohou burgr připravit bezlepkový a to je pro ně zcela jistě velké mínus. To se ale dočtete, pokud si na webu přímo rozkliknete jídelní lístek nebo pak přímo v restauraci na fyzickém jídelním lístku. Bezlepkovou variantu Vám připraví za pouhý příplatek 10 Kč což je krása.

Pozor si ale stále musíte dávat na jednotlivé ingredience, které mohou obsahovat lepek. Je určitě lepší se obsluhy zeptat, ta se Vám případně velmi ochotně zeptá v kuchyni.

Čím je restaurace opravdu jedinečná, je velká rozmanitost nápojů. Často i takových, které v Čechách jen tak neseženete, jelikož se jedná o opravdu "hard-core" americké nápoje.
Jídelní i nápojový lístek by mohl někomu připadat trochu divoký. Používá hodně názvy ve stylu vyslovované angličtiny a to Vám může chvíli trvat rozluštit, co tím je vlastně myšleno.

Lokace a Dostupnost:
Adresa restaurace: Zborovská 6, 150 00  Praha 5
Dostupnost MHD je velmi dobrá. Restaurace se nachází kousek chůze od zastávky Zborovská, jen co by kamenem dohodili od obchodního centra Nový Smíchov (kde můžete parkovat až 3 hodiny zdarma), což je současně i zastávka metra B Anděl. Co se teda celkové dostupnosti týče, tak je to oblast opravdu ideální.

Prostředí:
Celkový prostor restaurace je spíše menší, takže je určitě lepší si udělat rezervaci předtím než vyrazíte. My osobně jsme vyrazili jak se tak říká na blink a skončili jsme na baru, což ale tak špatné ve finále nebylo. Potom se uvolnil jeden stůl u okna, což bylo hned lepší. Celkově je prostor tedy spíše útulný. 
Výzdoba je velmi americká, spíše jižanská, místy kýčovitá, což dodává více důrazu na jižanský styl. Místy může připadat výzdoba až přeplácaná. Někomu se to samozřejmě může líbit.
7 z 10
Personál:
Přišli jsme snad v největším zátahu, co restaurace mohla mít a na to, že v restauraci byly jen 2 servírky na cca 40-50 lidí, tak to zvládali velmi dobře. V hlase sice jedna slečna servírka měla cítit napětí, ale to je zcela pochopitelné při takovém množství lidí a "frmolu". 
Jak jsme již na začátku zmínili, tak byl personál velmi ochotný, když přišlo na dotazy k ingrediencím které by mohli potenciálně obsahovat lepek a vše nám zjistili. 
9 z 10 

Cenová relace:
Ceny se pohybují příznivě ve střední třídě od 160 Kč za běžný burger až po 320 Kč za speciální s chutí lehce nad průměrem. Dva lidé se tu najedí za 400-500 Kč s pitím.

Pokrm:
Vybrali jsme si Džej Dý Hany a Tatanka Burgr
Burgry byly dobré. Vše bylo jak má. Vše chutnalo jak má se zajímavým kouřovým aroma. Bulka byla dobrá, hranolky chutné a celkově to byl příjemný kulinářský zážitek.
8 z 10
Celkové hodnocení:
Není to restaurace na romantickou večeři, ale místo, kde se dobře najíte a kde na Vás dýchne taková ta americká atmosféra dálnicových bister.
http://www.bejzment.cz/zborovska/

Za nás tato restaurace dostává 8 z 10
★★★★★★★★☆☆

Komentáře