Dýňové Risotto - dle italského receptu


Pravé Italské Risotto ve variaci s máslovou dýní.

Ingredience:
1 střední cibule
50 g másla (+10 g navíc)
2 hrnky kulatozrnné rýže
4 dl bílého vína (sušší je lepší)
1 l vývaru kuřecího vývaru
50 g sýru parmezánového typu (+ něco na posypání)
100 g Máslové dýně
Špetka rozmarýnu

Postup:
1) Vývar si připravíme dle běžného postupu. Přesný recept pro Vás brzy také sepíšeme. Pokud nemáte vlastní vývar, můžete použít bujón. Chuťově ale receptu uberete.

2) 1 střední cibuli nakrájíme na velmi jemno.

3) Ve větším kastrólu rozpustíme 50 g másla a přidáme trochu olivového oleje. Přidáme cibuli a opražíme do sklovata.
4) Přidáme 2 hrnky kulatozrnné rýže a rýži opražíme
5) Zalijeme cca 4 dl bílého vína, řádně promícháme a chvíli smažíme, aby se nám vytratil alkohol (cca 2 minuty)

6) Přidáme 100 g na kostičky nakrájené Máslové dýně, špetku rozmarýnu a opět lehce opražíme.

7) Zalijeme jednou naběračkou kuřecího vývaru. Jakmile rýže nasákne tekutinu tak přidáme další naběračku. Postup opakujeme dokud nespotřebujeme všechen vývar. Pokud je v tento moment rýže stále ještě příliš tvrdá tak můžeme přidat ještě více vývaru, případně obyčejnou vodu (pozor ale, ubere na chuti)
8) Přidáme 10 g másla, necháme rozpustit. Přidáme 50 g sýru parmezánového typu a řádně promícháme.
9) Chceme-li aby rizoto bylo výživnější, můžeme přidat maso, které nám zbylo z přípravy vývaru a tím tak recept obohatit.

10) Servírujeme posypané sýrem, který jsme použili při vaření.

Buon Appetito!

Tipy Triky:
na tento recept nás v současné době nenapadá žádný tip ani trik. Je to tradiční a prakticky velmi přímočarý recept, ke kterému již nejde moc přidat. Chutná každopádně ale výborně! Kombinace dýně a rozmarýnu hraje dohromady opravdu výbornou symfonii. 

Žádné komentáře:

Okomentovat