Typické americké nadýchané "palačinky". S čím si je dáte je na Vás, avšak tradiční americký recept volá po másle a javorovém sirupu.
Ingredience
1 hrnek bezlepkové směsi
2 lžičky sody
1 lžička soli
2 lžičky cukru
1 vejce
1 hrnek mléka
2 lžíce oleje
Postup:
1) Do vetší misky prosejeme 1 hrnek Jizerky se 2 lžičkami sody a 1 lžičkou soli. Přidáme 2 lžičky cukru a promícháme.
2) Ve směsi uděláme důlek do kterého nalijeme 1 hrnek mléka, do něj přidáme 1 rozšlehané vajíčko, 2 lžíce oleje a mícháme dokud se nám netvoří hrudky. Pokud je těsto příliš tuhé na míchání přidáme trochu mléka a mícháme dál.
3) Na rozpálené, máslem vymazané pánvi smažíme cca 1/4 hrnkovou porci po obou stranách dozlatova.
Tipy Triky:
originál receptu jsme nalezli na youtube pod následujícím odkazem.
https://www.youtube.com/watch?v=LWuuCndtJr0
Zkoušeli jsme na pancaky ne přímo jejich kombinaci, ale alespoň s medem a máslem, ale nebylo to zrovna ono pro nás. Nejlepší kombinací se ukázala být nutela se šlehačkou. Co si na ně dáte je ale opravdu čistě na Vás a Vaších preferencích.
Množství těsta na 1 pancake musíte odhadnout sami, u nás to bylo asi 3/4 naběračky a těstu jsme z naběračky museli ještě trochu pomáhat špachtlí.
Komentáře
Okomentovat