Bezlepkové Vánoční Perníčky


Tradiční české Vánoční perníčky v bezlepkovém provedení.

Ingredience:
375 g Bezlepkové směsi Jizerka
125 g cukru moučka
50 g medu
25 g tuku
2 vejce
půl lžičky jedlé sody
půl sáčku kypřicího prášku
vejce na potření
na polevu 1 bílek, lžičku citronové šťávy a 200–300 g cukru moučka.

Postup:
1) 375 g Jizerky smícháme se 125 g cukru, půl lžičky jedlé sody a půl sáčku kypřícího prášku.

2) Přidáme 50 g medu, 25 g na hrubo nastrouhaného tuku utřeného se 2 - 3 lžičkami perníkového koření a 2 vejce.

3) Těsto necháme ideálně pár dní uležet v lednici. Minimálně však přes noc, aby se aroma koření mohlo správně rozvinout.

4) Na pomoučeném (bezlepkovou moukou) plátu vyválíme cca 3 milimetry silný plát a vykrajujeme tvary dle libosti.

5) Perníčky pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 7 minut.


5) Hotové perníčky zdobíme dle libosti. My jsme zvolil podobnou metodu jako u našich Čertovských cookies a to sice "cákance" čokolády. Vlastní fantazii se ale meze nekladou.

Krásné Vánoce Krysy!

Tipy Triky:
Perníčky je vždy dobré nechat ještě pár dní uležet, aby stihli změknout.
Inspirováni jsme byli tímto receptem:
http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/vanocni-cukrovi/30208-cesko-pece-cukrovi-s-prozenycz-bezlepkove-pernicky

Žádné komentáře:

Okomentovat