Extra čokoládová pochoutka na kterou není třeba žádnou bezlepkovou směs ani náhražku mouky.
Ingredience:
85 g másla
85 g hořké čokolády (obsah kakaa min. 50%)
1 lžíci rumu
3 vajíčka
85 g cukru (dle chuti a preferencí)
2 lžíce kakaa
Hrst sekaných oříšků
2-3 hrušky
ingredience pro formu o průměru 24 cm
Postup:
1) Troubu předehřejeme na 180 °C
2) Ve vodní lázni dáme rozpustit 85 g hořké čokolády s 85 g másla. Jakmile se čokoláda s máslem spojí a je tekutá přidáme 1 lžíci rumu a necháme vychladnout
3) Oddělíme žloutky od bílků tří vajec. 3 Žloutky utřeme s 85 g cukru, 2 lžícemi kakaa, hrstí nasekaných oříšků a pomalu postupně přimícháme lehce vychladlou čokoládu.
4) Ze 3 bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh a překládáním smícháme s těstem.
5) Formu o průměru 24 cm vymažeme a těsto do ní vlijeme. Formou párkrát lehce bouchneme o podložku, abychom těsto zbavili velký
6) Na těsto pokládáme hrušku nakrájenou na plátky. Dle velikosti hrušek jsou třeba 2-3.
7) Pečeme cca 40 minut dle trouby. Ozkoušíme špejlí, pečeme dokud se nám na ní nic nelepí.
Tipy Triky:
Část másla jsme nahradili kokosovým olejem. Je teď trendy a údajně velmi zdravý.
Cukr můžete přidat třtinový, hnědý. Dodá koláči lehce karamelový nádech.
Formu doporučujeme vymazat kokosovým olejem a vysypat kokosem. Dodáme tak koláči trochu exotický nádech.
Pokud Vám to rozpočet dovolí, tak kupujte raději vejce z podestýlky, musíme přeci taky trochu myslet na zvířata.
Místo rumu můžete použít kávovou lžičku rumového aroma.
inspiraci jsme našli na webu www.prozeny.cz
Komentáře
Okomentovat