Bezlepkový Čokoládový koláč s Hruškami


Extra čokoládová pochoutka na kterou není třeba žádnou bezlepkovou směs ani náhražku mouky.

Ingredience:
85 g másla
85 g hořké čokolády (obsah kakaa min. 50%)
1 lžíci rumu
3 vajíčka
85 g cukru (dle chuti a preferencí)
2 lžíce kakaa
Hrst sekaných oříšků

2-3 hrušky

ingredience pro formu o průměru 24 cm

Postup:
1) Troubu předehřejeme na 180 °C

2) Ve vodní lázni dáme rozpustit 85 g hořké čokolády s 85 g másla.  Jakmile se čokoláda s máslem spojí a je tekutá přidáme 1 lžíci rumu a necháme vychladnout

3) Oddělíme žloutky od bílků tří vajec. 3 Žloutky utřeme s 85 g cukru, 2 lžícemi kakaa, hrstí nasekaných oříšků a pomalu postupně přimícháme lehce vychladlou čokoládu.

4) Ze 3 bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh a překládáním smícháme s těstem.

5) Formu o průměru 24 cm vymažeme a těsto do ní vlijeme. Formou párkrát lehce bouchneme o podložku, abychom těsto zbavili velký

6) Na těsto pokládáme hrušku nakrájenou na plátky. Dle velikosti hrušek jsou třeba 2-3.

7) Pečeme cca 40 minut dle trouby. Ozkoušíme špejlí, pečeme dokud se nám na ní nic nelepí.

Tipy Triky:
Část másla jsme nahradili kokosovým olejem. Je teď trendy a údajně velmi zdravý.
Cukr můžete přidat třtinový, hnědý. Dodá koláči lehce karamelový nádech.
Formu doporučujeme vymazat kokosovým olejem a vysypat kokosem. Dodáme tak koláči trochu exotický nádech. 
Pokud Vám to rozpočet dovolí, tak kupujte raději vejce z podestýlky, musíme přeci taky trochu myslet na zvířata.
Místo rumu můžete použít kávovou lžičku rumového aroma. 
inspiraci jsme našli na webu www.prozeny.cz

Komentáře