Bezlepková Frankfurtská Polévka


Tradiční vydatná česká papriková polévka s párkem v bezlepkové variantě.

Ingredience:
1 střední cibule
Mletá Paprika
Olej
50 g Bezlepkové směsi Jizerka
500 ml vývaru
Polévkové kořeni
6 nožiček párků dle chuti (Vídeňské, Frankfurtské)

Postup:
1) Na jemno nakrájenou cibuli spražíme na oleji dozlatova.

2) Zaprášíme 100 g Jizerky, přidáme 2-3 lžíce papriky, pepř dle chuti a připravíme zásmažku.

3) Za stálého míchání metlou postupně přiléváme 500 ml vývaru. Pokud se nám polévka stále zdá příliš hustá, můžeme přidat buď více vývaru, nebo čistou vodu (zředí však chuť, tak opatrně s vodou).

4) Polévku necháme alespoň 20 minut provařit. Následně propasírujeme přes síto.

5) Párky oloupeme a podusíme na oleji. Přidáme do polévky.

6) Polévku dochutíme polévkovým kořením a solí dle chuti, krátce provaříme a můžeme podávat.

Tipy Triky:
Opravdu nejlepší je, když použijete pravý domácí vývar. Víte tak alespoň co jíte. Bujóny jsou opravdu nouzovka.
Párky je určitě dobré zbavit kůže před nakrájením. I nakrájené to jde, ale je to piplačka.
Frankfurtská se často také dělá s bramborem.

Komentáře