Extra čokoládových hřích. Klasický recept na Čokoládové Brownies v jejich vláčnější a méně "buchtové" variantě.
Ingredience:
400 g hořké čokolády
250 g másla
200 g cukru
7 vajec
75 g holandského kakaa
1 lžička soli
250 g bezlepkové směsi Jizerka
Doba přípravy: 20 min. Doba pečení: 20 minut, 180 stupňů.
Postup:
1) Troubu si předehřejeme na 180 °C. Ve vodní lázni rozpustíme 400 g nalámané hořké čokolády a 250 g másla a mícháme dokud se nám obojí úplně nespojí.
2) Do rozpuštěné čokolády ihned důkladně vmícháme 200 g cukru a necháme přibližně 5 minut vychladnout.
3) Postupně jedno po druhém zamícháme do směsi 7 vajec.
4) Přidáme 1 lžičku soli, 75 g holandského kakaa a opět důkladně promícháme.
5) Nakonec do směsi prosejeme 250 g bezlepkové směsi Jizerka a naposledy důkladně promícháme, tak aby vše bylo důkladně spojeno.
6) Výsledné těsto přendáme do vyššího plechu vyloženého pečícím papírem. Pečeme přibližně 20 minut.
7) Průběžně kontrolujeme špejlí, zda jsou Brownies hotové. Na špejli by se nemělo téměř nic lepit.
Bon Apetit, Krysy!
Tipy a triky:
Po dvou pokusech jsme dospěli k názoru, že je důležité brownies "nepřepéct", abychom zachovali jejich dostatečnou "vláčnost". Cílem tedy je, aby byli na povrchu hotové a uvnitř ještě nepatrně "nedodělané".
Co se týče množství cukru, záleží na tom, jak moc sladké brownies chcete mít. My preferujeme raději méně sladké a i tak to není zrovna dietní zákusek. Pokud máte radši sladší, zvyšte množství cukru na cca 300 - 350 g.
400 g hořké čokolády
250 g másla
200 g cukru
7 vajec
75 g holandského kakaa
1 lžička soli
250 g bezlepkové směsi Jizerka
Doba přípravy: 20 min. Doba pečení: 20 minut, 180 stupňů.
Postup:
1) Troubu si předehřejeme na 180 °C. Ve vodní lázni rozpustíme 400 g nalámané hořké čokolády a 250 g másla a mícháme dokud se nám obojí úplně nespojí.
2) Do rozpuštěné čokolády ihned důkladně vmícháme 200 g cukru a necháme přibližně 5 minut vychladnout.
3) Postupně jedno po druhém zamícháme do směsi 7 vajec.
4) Přidáme 1 lžičku soli, 75 g holandského kakaa a opět důkladně promícháme.
5) Nakonec do směsi prosejeme 250 g bezlepkové směsi Jizerka a naposledy důkladně promícháme, tak aby vše bylo důkladně spojeno.
6) Výsledné těsto přendáme do vyššího plechu vyloženého pečícím papírem. Pečeme přibližně 20 minut.
7) Průběžně kontrolujeme špejlí, zda jsou Brownies hotové. Na špejli by se nemělo téměř nic lepit.
Bon Apetit, Krysy!
Tipy a triky:
Po dvou pokusech jsme dospěli k názoru, že je důležité brownies "nepřepéct", abychom zachovali jejich dostatečnou "vláčnost". Cílem tedy je, aby byli na povrchu hotové a uvnitř ještě nepatrně "nedodělané".
Co se týče množství cukru, záleží na tom, jak moc sladké brownies chcete mít. My preferujeme raději méně sladké a i tak to není zrovna dietní zákusek. Pokud máte radši sladší, zvyšte množství cukru na cca 300 - 350 g.
Komentáře
Okomentovat