Ingredience:
cca 18 knedlíků
270 g směsi Jizerka
250g tvarohu
2 vejce
2 větší jablka (Goldeny, Rubíny, či jiné ne moučné)
sůl
Postup:
1) 250 g polotučného tvarohu smícháme s vajíčkem a se solí.
2) Přidáme cca 270 g Jizerky a vypracujeme hladké těsto.
3) Jablka nakrájíme na Osminky, zbavíme jadřinců a měsíčky rozkrojíme ještě na půlku.
4) V kastrólu si dáme vařit vodu na knedlíky a lehce osolíme.
5) Odkrojíme kousek těsta a vyválíme těsto cca 5 milimetrů tlusté.
6) Nakrájíme na dostatečně velké čtverce, abychom do nich mohli zabalit kousek jablka.
7) Do vařící vody vložíme jednotlivé knedlíky. Jakmile vyplavou tak vaříme ještě cca 3-5 minut.
8) Uvařené knedlíky vyjmeme a necháme okapat.
9) Servírujeme polité rozpuštěným máslem posypané skořicí a moučkovým cukrem dle chuti.
Tipy Triky:
Pokud máte rádi knedlíky "mazlavější" nebo "moučnější" tak je myslím lepší použít jablko typu gala a podobných. Bude také nejspíše potřeba je déle vařit.
Poku knedlíků uděláte moc, tak není nic jednoduššího, než je dát zamrazit. Vydrží tak opravdu dlouho.
Mouku berte hlavně podle zkušeností. Je možné, že použijete vlhčí nebo sušší tvaroh a to pak může ovlivnit lepivost, strukturu a konzistenci těsta. Jak se tak říka, přidejte tolik jizerky, kolik tvaroh "pojme".
cca 18 knedlíků
270 g směsi Jizerka
250g tvarohu
2 vejce
2 větší jablka (Goldeny, Rubíny, či jiné ne moučné)
sůl
Postup:
1) 250 g polotučného tvarohu smícháme s vajíčkem a se solí.
2) Přidáme cca 270 g Jizerky a vypracujeme hladké těsto.
3) Jablka nakrájíme na Osminky, zbavíme jadřinců a měsíčky rozkrojíme ještě na půlku.
4) V kastrólu si dáme vařit vodu na knedlíky a lehce osolíme.
5) Odkrojíme kousek těsta a vyválíme těsto cca 5 milimetrů tlusté.
6) Nakrájíme na dostatečně velké čtverce, abychom do nich mohli zabalit kousek jablka.
7) Do vařící vody vložíme jednotlivé knedlíky. Jakmile vyplavou tak vaříme ještě cca 3-5 minut.
8) Uvařené knedlíky vyjmeme a necháme okapat.
9) Servírujeme polité rozpuštěným máslem posypané skořicí a moučkovým cukrem dle chuti.
Tipy Triky:
Pokud máte rádi knedlíky "mazlavější" nebo "moučnější" tak je myslím lepší použít jablko typu gala a podobných. Bude také nejspíše potřeba je déle vařit.
Poku knedlíků uděláte moc, tak není nic jednoduššího, než je dát zamrazit. Vydrží tak opravdu dlouho.
Mouku berte hlavně podle zkušeností. Je možné, že použijete vlhčí nebo sušší tvaroh a to pak může ovlivnit lepivost, strukturu a konzistenci těsta. Jak se tak říka, přidejte tolik jizerky, kolik tvaroh "pojme".
Komentáře
Okomentovat