Bezlepkový cheesecake limetkový nepečený


Levnější a překvapivě jednoduchá verze tradičního cheesecaku okořeněná nahořklou chutí limetek a kyselostí citrónu.

Ingredience:
Na náplň:
750 g  plnotučného tvarohu
130 g cukru krystal
1 ks vanilkového cukru
2 limety
1 středně velký citron
1,5 balení želatinového ztužovače (my použili ten od Dr.Oetkra, jinak by to mělo být na cca 1 kg surovin)

Korpus
150 g bezlepkových piškotů
80 g másla

Kulatá dortová forma (průměr cca 24 cm), Doba přípravy: 20 minut, Doba chlazení: nejméně 3 hodiny.

Postup:
1) Nejlépe v mixéru rozmixujeme 150 g bezlepkových piškotů na jemnou. Poté přidáme 80 g másla a mixujeme dále, dokud nám nevznikne hmota se strukturou hrubšího písku.

2) Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a boky lehce vymažeme máslem. Nasypeme přípravenou směs a upěchujeme nejlépe dnem skleničky, tak abychom měli stejnoměrnou vrstvu po dně a také do přibližně 1/3 boků formy. 


3) Formu s korpusem dáme ztuhnout do mrazáku, mezitím si připravíme náplň.

4) Důkladně omyjeme 2 limetky a citrón, ostrouháme z nich kůru, poté vymačkáme šťávu a dáme stranou.

5) Ve větší míse elektrický šlehačem vyšleháme 750 g plnotučného tvarohu, 130 g cukru a 1 vanilkový cukr. Šleháme dokud nemáme hladkou a kompaktní směs.


6) Přimícháme do směsi nastrouhanou kůru z citrónu a limetek.


7) Do větší misky nalijeme vymačkanou šťávu z citrónu a limetek a dolijeme vlažnou vodou, tak abychom měli celkově 150 ml tekutiny. Postupně přimícháváme 1,5 balení želatinového ztužovače za pomoci rychlého míchání metličkou. 


8) Jakmile se nám želatinový ztužovač úplně rozpustí, nalijeme jej ihned do směsi a mixujeme dokud nemáme opět kompaktní a nadýchanou hmotu.


9) Vyndáme korpus z mrazáku a směs do něj opatrně přelijeme (přendáme) a zarovnáme.


10) Dáme tuhnout do lednice na minimálně 3 hodiny a nejlépe přes noc.

Dobrou chuť, Krysy!


Komentáře