Bezlepková Krupicová Kaše

 
Výživná svačinka, nebo zdravá snídaně. Krupicovou kaší se nic nezkazí. Obsahuje dobré sacharidy, které tělo potřebuje pro správný chod během dne.

Ingredience (cca 2 porce):
400 ml mléka
4 lžíce rýžové krupice
špetku soli
2 lžíce másla
Cukr na ochucení 
(my použili stévii, jen na špičku lžičky)

Postup:
1) Do 400 ml mléka rozmícháme 4 lžíce rýžové krupičky, špetku soli a cukr dle chuti (stévii) a mícháme dokud nám nezhoustne. 

2) Po zhoustnutí odstavíme z plotny a zamícháme dvě lžíce másla.

3) před servírováním posypeme kakaem a podáváme ještě horké.

Tipy Triky:
Stévie se nám opravdu jako sladidlo osvědčila. Nepatří mezi nejlevnější, ale stačí ho opravdu malinko. Na obalu je napsáno, že poměr je 1:4, takže vydrží na opravdu dlouho.
Pokud si kaši chcete zpestřit, tak nic nezkazíte čerstvým ovocem, případně můžete sladit medem a přidat trochu tvarohu pro vylepšení výživových hodnot.

Žádné komentáře:

Okomentovat