Bezlepkový Makovec



Tradiční makovec v bezlepkové variantě. Lehce sušší, ale nic co by se nedalo napravit vrstvou tvarohu, případně marmeládou. Mák je plný minerálních látek, vitamínů a stopových prvků, takže bychom ho neměli z našeho jídelníčku vynechávat.

Ingredience:
2 hrnky bezlepkové směsi
1 prášek do pečiva
1 hrnek mletého máku
1/2 hrnku vanilkového cukru
2 ks Vejce
1 hrnek mléka
1/4 hrnku oleje

Trouba na teplotu 180 °C, doba pečení cca 40-50 minut.

Postup:
1) Troubu si předehřejeme na 180 °C

2) Všechny sypké ingredience, to jsou 2 hrnky bezlepkové směsi, přášek do pečiva, špetku soli, 1 hrnek mletého máku a 1/2 hrnku vanilkového cukru, pečlivě promícháme v míse než přidáme všechny vlhké ingredience.



3) Přidáme 2 vejce, 1 hrnek mléka a 1/4 hrnku oleje a opět řádně promícháme.



4) Použili jsme chlebovou formu 34x12, kterou vymažeme a vysypeme směsí. 

5) Těsto vlijeme do formy, nejlépe za pomoci špachtle, a vložíme do trouby na 40-50 minut. Jestli je makovec hotový ozkoušíme zasunutím špejle. Pokud špejli vytáhneme bez zbytků nalepeného těsta,tak je makovec hotový.



Dobrou chuť Krysy!

Tipy Triky:
Těsto se zdálo po smíchání hodně řídké, ale je dost možné, že to bylo použitou směsí. Použili jsme směs Doves Farm.
Pokud nechcete, aby byl makovec suchý, tak do těsta přidejte jednu přesnídávku. Je to jeden typ, který jsme nalezli na internetu. Ozkoušený ho ale v tomto receptu bohužel nemáme.

Žádné komentáře:

Okomentovat