Bezlepkové Šátečky z tvarohového těsta


Tvarohové těsto je křehké, trochu tučnější, ale strukturou skoro připomíná listové těsto. Šátečky jsou krásně křupavé s dokonalou chutí v kombinaci jak se sladkou tak slanou náplní.

Ingredience:
250g bezlepkové směsi Jizerka
250g polotučného tvarohu
250g másla
1 vejce na potření
+mouka na pomoučení válu a válečku.

Postup:
1) Změklé máslo, tvaroh a mouku smícháme v dostatečně velké misce a vypracujeme z něj hladké těsto.



2) Těsto dáme do lednice odpočinout na cca 30min a zatím si připravíme vál a váleček.

3) Těsto vyndáme z lednice a dle velikosti válu si oddělíme potřebnou část těsta, ze kterého vyválíme a vykrájíme čtverce o velikosti 10x10cm.



4) Na čtverce klademe náplň nejlépe za pomoci dvou čajových lžiček. Na jeden šáteček je nejlepší množství okolo jedné a půl čajové lžíce náplně.

5) Těsto přehneme roh k rohu do trojúhelníku a okraje přitlačíme vidličkou, aby se nám při pečení nerozpojili a současně nám tak vznikl vzor typický pro šátečky, případně můžete trochu zaexperimentovat s tvary.



6) Plech vyložíme pečícím papírem a pečeme cca 20min v troubě vyřáté na 200°C dokud nám šátečky nezezlátnou.

Bon Apetit Krysy!

Tipy Triky:
Náplň je čistě na Vás. Jen se ujistěte, že ji máte a ne že uprostřed přípravy vyběhnete do obchodu koupit, protože jste blbě odhadli kolik jí doma máte... jako já.
Jako náplň můžete zvolit jak slané, tak sladké. Viděl jsem masové varianty, zeleninové varianty, ale nás opět nejvíce oslovila sladká. Ten život si přeci musíme alespoň trochu osladit.

Komentáře

  1. Šátečky jsou opravdu moooc dobré, těsto křupavé, chuťově výborné, příště musím dělat z dvojité dávky 😀

    OdpovědětVymazat

Okomentovat