Valentýnské Pokušení - bezlepkové


Mistička vytvořená z čokolády, uvnitř čokoládová pěna a navrch pěna z lahodného sektu. Spojení chutí ideální jako zakončení slavnostní, romantické, či přímo Valentýské večeře při svíčkách.

Ingredience
Čoko-mističky (větší 3-4ks):
200 g hořké čokolády
Balónky 2-4 (podle toho kolik misek chceme vyrobit)

Čokoládová pěna (2-3 porce):
100 g hořké čokolády
200 ml šlehačky  
1 vejce
2 lžíce cukru krystal  
1 lžička instantní kávy
1 lžíce másla
1/2 lžičky vanilkového aroma

Pěna Champagne:
250 ml smetany na šlehání
175 ml sektu
(případně ztužovač na šlehačku)

Postup:
1) Ve vodní lázni rozpustíme 200 g čokolády a nafoukneme balónky na požadovanou velikost mističek (doporučujeme menší, my měli průměr cca 10 cm) a připravíme si plech či plochu na které bude čokoláda tuhnout - vyložíme jí alobalem. 
2) Balónky lehce pomažeme olejem (ne olivovým, je chuťově moc výrazný).
3) Jakmile čokoláda zchladne na teplotu jen trochu vyšší než tělesná tak balónky máčíme do přibližně půlky (zase podle toho, jak chcete aby vaše misky vypadali).

4) Lžící naneseme trochu čokolády na alobal, abychom vytvořili základnu, na které bude miska stát a na ní přiložíme počokoládované balónky.
5) Než misky ztuhnou tak si můžeme začít připravovat čokoládovou pěnu, na kterou naleznete recept zde.

6) Jakmile čokoláda ztuhne (dle teploty a tloušťky vrstvy čokolády) tak nastřihneme konce balónků, aby vznikla jen malá dírka a pomalu upouštíme vzduch a odlepujeme strany balónku od čokolády (to je důležité hlavně když máte nějaké jemnější tvary, nebo tenčí vrstvu čokolády, jinak ho můžete zkusit na vlastní nebezpečí rovnou prasknout a pak jen odlepit zbytky).
7) Čokomisky naplníme připravenou čokoládovou pěnou a dáme ztuhnout a rozležet nejlépe přes noc (minimálně 4 hodiny jsou potřeba).
8) Jakmile je pěna ztuhlá a rozleželá tak jí ozdobíme sektovou pěnou a nejlépe ovocem aby vyrovnalo sladkou chuť čokolády. 
Tu si připravíme jednoduše ušleháním šlehačky do tuha, do které poté nalijeme 175 ml sektu a ještě jednou prošleháme (pozor ty ml jsou důležité, aby se sekt správně vstřebal a nevytékal vám poté ze šlehačky, pomoc může právě i ztužovač na šlehačku).

Bon Apetit Zamilované Krysy!


Tipy Triky:
Návodů jak vyrobit čoko-misky je plný internet. Jen pro ukázku přidáváme ty, které jsme našli my:
https://www.youtube.com/watch?v=OM8JU6MXKdk
https://www.youtube.com/watch?v=k71g_GojFQ0
https://www.youtube.com/watch?v=DwvkJdFpeLY
Recept jako takový je opravdu hutný, jestliže tedy budete mít nějaké meny, tak doporučujeme nepřehánět porce, jinak z tohoto dezertu budete spíše vzdychat z přecpaného břicha než pochutnáním.

Komentáře