Rolka z Uzeného Lososa


Báječné jako předkrm na Vánoční tabuli pro ty, kterým tradiční vánoční tabule s rybí polévkou, smaženým kaprem a bramborovým salátem není dost.
Ingredience
340g uzeného lososa
200g lučiny
200g vařených krevet (mohou být i mražené)
hrst nasekaného kopru
1/3 středního citrónu
rukola

 

 Postup:
1) Dáme si vařit vodu a uvaříme 200g krevet. Nasekáme kopr a připravíme si citrón (případně si ho můžeme před-vymačkat)

2) Uvařené krevety rozdrtíme. Nejlépe to jde mlýnkem, mixérem, případně vidličkou když je nouze.

3) V misce smícháme 200g lučiny, nasekaný kopr, citrónovou kůru a citrónovou šťávu z 1/3 citrónu. Dochutíme pepřem a případně více kopru nebo citrónu dle chuti.



4) Na pracovní plochu si rozložíme dostatečně velkou potravinářskou fólii na kterou vyskládáme plátky lososa tak, aby se dokonale překrývali a nevznikali žádné mezery. 

5) Na takto rozložené plátky postupně naneseme vrstvu připravené náplně a jako roládu zabalíme. Naštěstí je potřeba jen trochu zručnosti, aby se to povedlo.


6) Konce zamotáme a dáme chladit nejlépe přes noc, aby se chutě řádně prolnuly a náplň dostatečně ztuhla. 


7) Servírujeme 2-3 kousky na lístcích rukoly, případně s plátkem pečiva (vyváží kyselou chuť), jako báječný předkrm nejen na slavnostní tabuli.

Bon Apetit Krysy

Tipy Triky:
Tento recept jsme převzali z britského portálu s Vánočními recepty. Původně v něm bylo napsáno, že se mají použít 2 citróny. To ale bylo prostě příliš a už při jednom byla kyselost až až.
V receptu také původně nebylo napsáno co se s krevetami má dělat. Bylo tam prostě že se mají vzít a prostě hodit do náplně... celé, neuvařené... a to prostě ani na obrázku, který u receptu byl, vidět nebylo. Proto jsme se rozhodli je rozemlít.

Komentáře