Jedna pochoutka, která nám všem bezlepkářům byla odepřena. Nyní si ji ale můžeme konečně dopřát a je stejně dobrá jako s lepkem... ne-li lepší.
Ingredience:
330g bezlepkového listového těsta od fy Bezgluten
bezlepková strouhanka (např. kukuřičná)
6 středě velkých jablek
1 hrst rozinek
skořice
vanilkový cukr
2 vejce
trocha bezlepkové mouky na pomoučnění válu a válečku
Postup:
1) Troubu si předehřejeme na 200 stupňů (střední stupeň plynové).
2) Oloupaná jablka zbavená jadřinců nakrájíme na čtvrtky a posléze nastrouháme nebo opět nakrájíme na plátky. Smícháme se skořicí a vanilkovým cukrem (případně můžeme rovnou zamíchat rozinky).
3) Bezlepkové těsto si rozválíme na požadovanou velikost a tvar.
Tipy Triky:
Jablka jsme nestrouhali naschvál. Je to sice tak trochu zvyk, ale podle norem na vaření v restauracích se jablka měla právě nakrájet. Musíme říct, že to byla správná volba, jablka si ponechala svojí šťávu a vláčnost.
Těsto je jemnější než normální, takže určitě buďte opatrní při válení a přendávání na plech.
Pokud jste ještě nikdy nezkoušeli péct štrúdl z bezlepkového těsta, tak troubu určitě bedlivě sledujte. Nám se upekl za ani ne 10 minut a málem jsme ho spálili. Plynová trouba je prostě zrádná.
Byli jsme překvapeni, ale prakticky nepoznáte rozdíl mezi normálním a bezlepkovým štrúdlem :)
Komentáře
Okomentovat